REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bratwust se zelím

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V pivě podušené a pak grilované klobásky, servírované s dušeným zelím.


Ingredience:
1 lžícemásla a máslo na vymaštění pekáče
0,5 lsvětlého piva
2 kscibule
voda
pepř
sůl
Na zelí:
900 mlsterilovaného zelí v konzervě, nebo ve sklenici
500 mlbílého vína
4 ksjalovčinky
3 ksjablka střední velikosti
2 kscibule
1 ksvelké brambory
1 ksbobkový list
2 lžícesádla nebo jiného tuku
pepř
sůl
800 gsilných klobásek na grilování

Postup:

1. Oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli poskládáme na dno pekáče vymazaného máslem, na cibuli poklademe klobásky a vše zalijeme pivem a případně vodou, klobásky totiž musí být úplně potopeny
2. V troubě vyhřáté na 200 °C dusíme zaklopené asi 35 minut, pak klobásy vyjmeme, tekutinu slijeme, k cibuli přidáme lžíci másla, osolíme, okořeníme pepřem a cibulku zprudka orestujeme
3. Klobásy dáme do trouby pod gril a opečeme je dozlatova
4. Na talířích servírujeme klobásky spolu se zelím, ozdobíme je orestovanou cibulkou a jako další přílohu podáváme nejčastěji vařené brambory.

Příprava zelí:
1. Ze sklenice se zelím slijeme nálev, zelí dáme do hrnce a přelijeme ho vařící vodou, necháme 5 minut stát, pak zelí opět slijeme
2. Oloupaná a jadřinců zbavená jablka nakrájíme na malé kostičky
3. Na tuku zprudka orestujeme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme jablka, zeli, jalovčinky, bobkový list, vše dochutíme solí a pepřem
4. Nakonec přilijeme víno a dáme dusit na velmi mírný zdroj tepla tak na 60-70 minut, občas zelí promícháme
5. Ke konci ještě k zelí přidáme nastrouhanou bramboru, zamícháme a chvíli ještě podusíme.

Doporučení:

Takto upravené klobásky jsou také velmi chutné podávané v rohlících spolu se sterilovaným zelím.

Poznámka:

Samozřejmě, že přílohové zelí můžete upravit i podle jiných receptur.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:



Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Adventní kalendáře pro malé i velké

Každý den nové políčko s překvapením… Adventní kalendáře milují nejen děti, ale i dospělí. A nemusí přitom ukrývat jen sladkosti, kterých máme během roku většinou dost. Přinášíme vám tipy na kalendáře, které potěší mlsné jazýčky, milovníky příběhů i každého, kdo rád relaxuje.

číst dále ...

Ochutnejte Le Tribute: perfektní nealko osvěžení pro každou příležitost

Toužíte po tekutém osvěžení a obyčejná voda už vaši žízeň neuhasí? Vyzkoušejte nápoje značky Le Tribute, předního výrobce prémiových destilátů i limonád. Zaujmou vás jeho novinka Zero Tonic, Olive Lemonade nebo Pink Grapefruit?

číst dále ...

Češi využívají catering nejvíc ve firmách a na svatby, objevují ho ale i pro setkávání s přáteli

Většina Čechů, téměř 65 % zatím nemá zkušenosti s objednáváním cateringu, ale kdyby cateringové služby plánovali využít, tak by to bylo buď na svatbu – téměř 57 % nebo na firemní akci 51 %. Za klíčové parametry pro výběr cateringové společnosti považují nejčastěji kvalitu jídla (63,3 %), s malým odstupem pak následuje cena (61,3 %). Aktuální průzkum společnosti IN CATERING, realizovaný agenturou Ipsos na vzorku 509 respondentů ve věku 18 až 65 let odhalil i to, že občas catering využívá 30 % respondentů a obliba této gastronomické služby postupně roste, a to i na nefiremní akce.

číst dále ...

Strašidelné halloweenské recepty. TOP výběr 16 čarodějnických receptů na Halloween nejen pro děti!

Tradiční jídlo na Halloween je čím dál více oblíbenější i v našich končinách. A není divu, hlavně pro děti lze připravit kouzelné halloweenské recepty například z listového těsta, nachystat strašidelné jednohubky, polévky s pavučinou, ale i další pochutiny vhodné na halloweenské menu. Ovšem i halloweenské párty pro dospělé může nabídnout různé, i netradiční, halloweenské pokrmy. V tomto článku vám nabídneme TOP výběr těch nejlepších halloweenských receptů, které máme uložené v naší databázi receptů internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz.

číst dále ...

Na asijský drink

Restaurace PRU58 láká na jedinečný zážitek, kde se setkává moderní asijská kuchyně s bohatou nabídkou exotických nápojů. Tamní drinky každého přenesou přímo do srdce Asie, kde tradice a inovace jdou ruku v ruce.

číst dále ...

Ovocné šťávy: zdravý návyk nebo výživový prohřešek?

Čerstvé ovocné šťávy a smoothies zažívaly na prahu tohoto milénia nevídaný boom. Proslavili je různé „detoxikační“ programy a diety, smoothie bary i celebrity. Postupem času nadšení z „tekutého ovoce“ trochu opadlo a kvůli obsahu cukru začalo být jejich místo v jídelníčku dokonce zpochybňováno. Jsou tedy ovocné šťávy zdravou volbou, anebo výživovým prohřeškem?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.