REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Frikadely na klasický způsob

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Oblíbená německá klasika, tedy na oleji opečené masové kuličky servírované s bramborovým salátem.


Ingredience:
Na marinádu:
2 lžícepomerančové šťávyy
2 lžícecitronové šťávy
1 lžíceoleje
sůl
Na masovou směs:
500 gmletého hovězího masa
6 lžicmléka
1 kshousky
1 kscibule
1 ksstroužku česneku
špetka mletého kmínu
mletý pepř
olej
sůl
Na salát:
900 gbrambor
120 gbílého jogurtu
50 gmajonézy
4 lžíceokurkového láku
3 lžícepomerančové šťávy
2 lžičkydijonské hořčice
3 ksrajčat
2 kskyselých okurek
1 kssvazku pažitky
1 kssvazku petrželky + na ozdobu
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Připravíme si marinádu; rozšleháme olej s citronovou i pomerančovou šťávou a solí
2. Omyté brambory uvaříme v osolené vodě, pak je slijeme, oloupeme, nakrájíme na plátky asi 0.
5 cm silné, smícháme s připravenou marinádou a necháme chvíli uležet
3. Okurky nakrájíme na kolečka, petrželku nasekáme na jemno, pažitku nakrájíme na ruličky, omytá rajčata rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na kolečka a z housky odkrojíme kůrku, vnitřek nakrájíme na menší kousky a namočíme na chvíli do vlažného mléka
4. Majonézu smícháme s jogurtem, hořčicí, okurkovým lákem, pomerančovou šťávou, vmícháme nakrájené okurky, bylinky, ochutíme solí i pepřem a nakonec přidáme plátky brambor s rajčaty a vše dobře promícháme
5. Oloupanou cibuli i stroužek česneku nakrájíme na kostičky, promícháme s mletým masem, vymačkanou houskou, vejcem, okořeníme solí, pepřem, kmínem a z masové směsi vytvarujeme 12 kuliček, které opékáme zvolna na rozehřátém oleji asi 10 minut za občasného zamíchání
6. Bramborový salát upravíme na talíře s frikadelami a ozdobíme petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy