REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Frikadely na klasický způsob

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Oblíbená německá klasika, tedy na oleji opečené masové kuličky servírované s bramborovým salátem.


Ingredience:
Na marinádu:
2 lžícepomerančové šťávyy
2 lžícecitronové šťávy
1 lžíceoleje
sůl
Na masovou směs:
500 gmletého hovězího masa
6 lžicmléka
1 kshousky
1 kscibule
1 ksstroužku česneku
špetka mletého kmínu
mletý pepř
olej
sůl
Na salát:
900 gbrambor
120 gbílého jogurtu
50 gmajonézy
4 lžíceokurkového láku
3 lžícepomerančové šťávy
2 lžičkydijonské hořčice
3 ksrajčat
2 kskyselých okurek
1 kssvazku pažitky
1 kssvazku petrželky + na ozdobu
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Připravíme si marinádu; rozšleháme olej s citronovou i pomerančovou šťávou a solí
2. Omyté brambory uvaříme v osolené vodě, pak je slijeme, oloupeme, nakrájíme na plátky asi 0.
5 cm silné, smícháme s připravenou marinádou a necháme chvíli uležet
3. Okurky nakrájíme na kolečka, petrželku nasekáme na jemno, pažitku nakrájíme na ruličky, omytá rajčata rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na kolečka a z housky odkrojíme kůrku, vnitřek nakrájíme na menší kousky a namočíme na chvíli do vlažného mléka
4. Majonézu smícháme s jogurtem, hořčicí, okurkovým lákem, pomerančovou šťávou, vmícháme nakrájené okurky, bylinky, ochutíme solí i pepřem a nakonec přidáme plátky brambor s rajčaty a vše dobře promícháme
5. Oloupanou cibuli i stroužek česneku nakrájíme na kostičky, promícháme s mletým masem, vymačkanou houskou, vejcem, okořeníme solí, pepřem, kmínem a z masové směsi vytvarujeme 12 kuliček, které opékáme zvolna na rozehřátém oleji asi 10 minut za občasného zamíchání
6. Bramborový salát upravíme na talíře s frikadelami a ozdobíme petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy