Opečená játra podávaná s osmahnutými kolečky cibule a opečenými plátky jablek.
Ingredience:
4 ks (po 150 g) | plátků telecích jater |
2 ks | velké cibule |
2 ks | kyselejších jablek |
100 g | másla |
3 lžíce | hladké mouky |
1 lžička | oleje |
špetka bílého pepře | |
sůl |
Postup:
1. Játra omyjeme, osušíme, odblaníme a obalíme v hladké mouce
2. Jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme na 8 plátků a v pánvi na 50 g rozehřátého másla opečeme do světlehněda, pak je vyndáme a uložíme v teple
3. Ve stejném másle osmahneme dozlatova oloupané, na kolečka nakrájené cibule a také je udržujeme teplé
4. Zbývající máslo rozpustíme na jiné pánvi s olejem a plátky jater na něm opečeme z každé strany 3-4 minuty, osolíme, opepříme, rozložíme na nahřáté talíře, obložíme plátky jablek a cibulí.
Podáváme s rýží nebo bramborovými kroketami a zeleninovým salátem.