REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hrách s uzeným masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednoduchý, chutný recept z bavorské kuchyně. Jedná se o hrách uvařený spolu s uzeným masem, to nakrájené na kostičky a spolu s okapaným hrechem orestované na cibuli a rozškvařené slanině.


Ingredience:
500 gžlutého hrachu
250 guzeného masa
50 gslaniny
2 ksstroužky česneku
1 ksvelká cibule
bobkový list
majoránka
voda
pepř
sůl

Postup:
  1. Hrách přes noc namočíme do studené vody
  2. Druhý den k hrachu přidáme uzené maso, bobkový list a pod pokličkou vaříme do měkka
  3. Vyjmeme uzené maso, slijeme vodu, hrách propláchneme a odložíme stranou, uzené maso nakrájíme na kostičky
  4. Nakrájenou cibuli osmahneme do zlatova na rozškvařené slanině, přidáme kostičky uzeného masa, uvařený hrách, vše promícháme, ochutíme, solí, pepřem, majoránkou, utřeným česnekem, necháme prohřát
  5. Pokrm podáváme s kysaným bílým nebo červeným zelím, nebo kyselou okurkou.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy