REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Husarská pečeně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Původní název tohoto německého receptu je Husarenbraten. Jedná se o povařené hovězí zadní, nakrájené na plátky, srolované a upečené doměkka.


Ingredience:
1 kghovězího zadního masa
1 kskořenové petržele
1 ksmrkve
1 kscibule
1/2 ksceleru
strouhaný chléb
jíška
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Maso vložíme do vroucí osolené vody, přidáme očištěnou zeleninu a vaříme do poloměkka
2. Maso vyjmeme z vývaru, nakrájíme na plátky
3. Na másle na pánvi zpěníme cibuli, přidáme strouhaný chléb, pepř, sůl, přilijeme pár lžic vývaru z masa, vše zamícháme
4. Plátky masa potřeme směsí z pánve, srovnáme v pekáči vedle sebe, podlijeme vývarem a dáme péct do trouby vyhřáté na 190-200 °C
5. Ke konci pečení si uděláme z másla a mouky světlou jíšku, zředíme ji vývarem a nalijeme na maso.

Doporučení:

Podáváme s bramborem. Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Poznámka:

Recept nám poslal Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy