Původní název tohoto německého receptu je Husarenbraten. Jedná se o povařené hovězí zadní, nakrájené na plátky, srolované a upečené doměkka.
Ingredience:
1 kg | hovězího zadního masa |
1 ks | kořenové petržele |
1 ks | mrkve |
1 ks | cibule |
1/2 ks | celeru |
strouhaný chléb | |
jíška | |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Maso vložíme do vroucí osolené vody, přidáme očištěnou zeleninu a vaříme do poloměkka
2. Maso vyjmeme z vývaru, nakrájíme na plátky
3. Na másle na pánvi zpěníme cibuli, přidáme strouhaný chléb, pepř, sůl, přilijeme pár lžic vývaru z masa, vše zamícháme
4. Plátky masa potřeme směsí z pánve, srovnáme v pekáči vedle sebe, podlijeme vývarem a dáme péct do trouby vyhřáté na 190-200 °C
5. Ke konci pečení si uděláme z másla a mouky světlou jíšku, zředíme ji vývarem a nalijeme na maso.
Podáváme s bramborem. Příprava jíšky viz. recept: Jíška.
Poznámka:Recept nám poslal Dalibor Marounek