REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Naumburská skopová kýta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařená skopová kýta s omáčkou z vývaru.


Ingredience:
800 gskopového masa
60 goleje
30 ghladké mouky
2 ksstroužků česneku
1 ksmrkve
1 kspetržele
1/4 ksceleru
5 dlvývaru z masoxu
5 lžicsmetany
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné, opláchnuté a osušené skopové maso potřeme solí smíchanou s pepřem a prolisovaným česnekem 2. Vložíme do kastrolu s rozehřátým olejem a opečeme
3. Maso vyjmeme, na tuku osmahneme očištěnou a na drobno nakrájenou zeleninu, vrátíme maso, podlijeme vývarem, přidáme smetanu a zvolna dusíme, až kýta změkne (během dušení maso obracíme a dle potřeby podléváme vývarem)
4. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky, omáčku zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a provaříme.

Doporučení:

– Podáváme s vařenými fazolkami a bramborovým knedlíkem nebo rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy