REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné telecí hrudi po drážďansku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Telecí maso naplněné nádivkou z kuřecích jater, šunky, žemle a vajec. Vše podušené v toubě.


Ingredience:
1,5 kgtelecího hrudí
100 gceleru
60 gmásla (tuku)
2 ksmrkve
2 kscibule
2 lžícerajčatového protlaku
vývar
sůl
Nádivka:
250 gkuřecích jater
50 gšunky
4 ksžemle
3 ksvajec
1 kscibule
muškátový květ
rozmarýn
petželka
mletý černý pepř
sůl

Postup:

Příprava nádivky: 1. Ze žemlí odkrojíme kůrky, žemle namočíme do vody a po změknutí je dobře vymačkáme
2. Cibuli, šunku, odblaněná játra drobně nakrájíme, žemle rozmělníme, přidáme žloutky, sůl, mletý pepř, muškátový květ, rozmarýn a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků a nasekanou petrželku.

Příprava hrudí:
1. Telecí hrudí dobře omyjeme, zbavíme žeberních kostí, tenkým ostrým nožem prořízneme středem hrudí kapsu, kterou naplníme nádivkou, zašijeme nebo uzavřeme jehlou na závitky a osolíme
2. Mrkev, celer a cibuli nakrájené na plátky zpěníme na másle (tuku), přidáme připravené hrudí, rajčatový protlak, trochu vývaru a dusíme pod pokličkou v troubě, při teplotě kolem 180 °C, doměkka, při dušení poléváme šťávou a podle potřeby podléváme vývarem
3. Měkké hrudi vyjmeme a šťávu prolisujeme.

Doporučení:

– Příloha: Vařené brambory nebo bramborová kaše a zeleninový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy