REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slanečci po meklenbursku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nakládaní slanečci v nálevu z koření, mléka, podmáslí a měkkého tvarohu.


Ingredience:
1 kgslanečků
60 gměkkého tvarohu
1/2 lmléka
1/4 lpodmáslí
2 kssterilovaných okurků
2 kscibule
muškátový květ
bobkový list
celý pepř
tymián
ocet
sůl

Postup:

1. Slanečky očistíme, oloupeme, zbavíme kostí, opláchneme, zalijeme vodou a necháme stát na chladném místě 24 hodin
2. Potom je opláchneme a naložíme do mléka na 4 hodiny
3. Připravené slanečky urovnáme ve vrstvách střídavě s kroužky cibule, kolečky okurek, pepřem, tymiánem, bobkovým listem a špetkou muškátového květu
4. Zalijeme je směsí mléka, podmáslí rozšlehaného s tvarohem a malým množstvím octa a necháme 3 hodiny proležet.

Doporučení:

– Příloha: Brambory vařené ve slupce a hlávkový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy