REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Spreewaldský rybí guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z Německa na chutný rybí guláš připravený z kapra a dalších ingrediencí.


Ingredience:
1,2 kgkuchyňsky upraveného kapra
850 gnakládané papriky
850 gsterilovaných rajčat
100 mloleje
4 kskuličky nového koření
3 ksbobkového listu
2 ksstroužky česneku
2 ksčervené papriky
1 kssušené chilli papričky
3 lžícesmetany ke šlehání
šťáva z 1 ks citrónu
mletá sladká paprika
bílý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Maso z kapra opláchneme, osušíme a nakrájíme na větší kostky, ty pokapeme citrónovou šťávou a necháme 20 minut odležet
2. Papriky rozpůlíme, zbavíme semen, omyjeme a dužinu nakrájíme na nudličky
3. Do 1 l vody vložíme pepř, bobkový list, nové koření, chilli papričku zbavenou jadřince a nakrájené rybí maso, osolíme
4. Přivedeme k varu a vaříme asi 45 minut, během vaření sbíráme tvořící se pěnu
5. Cibuli a česnek oloupeme a nesekáme nadrobno, rajčata také pokrájíme
6. V pekáči rozehřejeme olej a dáme na něm zesklovatět cibuli s česnekem, pak přilijeme bílé víno a přidáme papriky a rajčata i se šťávou, přikryté zvolna vaříme 35 minut
7. Přimícháme smetanu a zvolna vaříme 3 minuty, pak vše prolisujeme přes sítko a vrátíme zpět do pekáče, osolíme, okořeníme pepřem a mletou paprikou
8. Do pekáčku vložíme uvařené kousky kapra a necháme chvíli táhnout pod bodem varu, tak 7-8 minut.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme opečené plátky bagety nebo nabo vařenou rýži.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy