V troubě upečený bůček, nakrájený na plátky a pokladený podušenými jablky.
Ingredience:
1 kg | vepřového bůčku |
3 ks | jablka |
1 lžíce | másla |
1 lžíce | cukru |
voda | |
kmín | |
sůl |
Postup:
1. Maso vložíme do pekáče kůží dospodu, posypeme kmínem, osolíme a podlité pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 40-45 minut, pak maso otočíme kůží nahoru a dopečeme doměkka
2. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme pokrájená, oloupaná jablka nakrájená na čtvrtky, posypeme je cukrem a chvíli podusíme (nesmíme je rozdusit na kaši!)
3. Hotový bůček nakrájíme na plátky a servírujeme spolu s podušenými jablky.
Jako přílohu servírujeme různě upravené brambory.