Menší okořeněné kostky vepřového plecka orestované, pak podušené doměkka na cibuli, podlité vývarem, ke konci i vínem a doplněné fazolemi a houbami.
Ingredience:
500 g | vepřového plecka |
250 g | hřibovitých hub |
150 g | konzervovaných bílých fazolí |
0,5 l | vepřového vývaru |
1 dl | bílého vína |
2 lžíce | rajského protlaku |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | cibule |
hladká mouka | |
kmín | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
- Plecko nakrájíme na menší kostky, očištěné houby na plátky, oloupanou cibuli na tenká kolečka
- V hrnci na rozpáleném oleji zpěníme cibuli do zlatova. Přidáme kostky masa, osolíme, okmínujeme, přidáme pepř, maso osmahneme ze všech stran
- Podlijeme vývarem, dusíme pod pokličkou 20 minut za občasného míchání, po 20 minutách přidáme nakrájené houby a fazole bez nálevu, přilijeme bílé víno a rajský protlak, dusíme dalších 10 minut
- Hotový pokrm dochutíme utřeným česnekem, případně dokořeníme, pepřem a solí.
Podáváme s chlebem nebo s pečivem.