REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové ragú

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky nebo nudličky z vepřového plece podušené spolu s dalšími ingrediencemi, servírované nejlépe s houskovým knedlíkem nebo rýží.


Ingredience:
800 gvepřového plece
2 ksvejce uvařená na tvrdo
2 ksvelké cibule
1 ksvětší kyselé okurky
100 mlšlehačky
3 lžíceoleje
2 lžícesterilovaného hrášku
2 lžícehladké mouky
1 lžičkasladké mleté papriky
1 lžičkakaparů
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Na rozpáleném oleji mírně osmahneme oloupanou cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme plec nakrájenou na kostky nebo nudličky a zprudka ji orestujeme
2. Maso osolíme, okořeníme pepřem a paprikou, krátce vše osmahneme, pak pokrm podlijeme vodou a v tlakovém hrnci vaříme asi 25-30 minut (v klasickém hrnci tak 1 hodinu)
3. Měkké maso vyjmeme a základ omáčky zahustíme moukou rozšlehanou v malém množství studené vody, povaříme asi 10 minut
4. Přidáme maso, okurku nakrájenou na kostičky, 1 lžičku sekaných kaparů, hrášek, šlehačku a ragú necháme ještě chvíli prohřát
5. Nakonec vmícháme vejce nakrájené na kostičky a pokrm podáváme s houskovými knedlíky nebo dušenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy