REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové řízky na pórku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové řízky opečené na rozehřátém oleji, servírované s dušeným nakrájeným pórkem zalitým smetanou, ochuceným mletým zázvorem, pepřem a solí.


Ingredience:
4 ksvepřových řízků
1 kgpórku
40 gmásla
200 ml12 % smetany
2 lžíce oleje
mletý zázvor
pepř
sůl

Postup:

1. Pórek si očistíme, odstraníme zelené části a bílé nakrájíme na plátky
2. Vepřové řízky si omyjeme, osušíme, naklepeme, po obvodu několikrát nařízneme, opepříme a osolíme
3. Na větší pánvi si rozehřejeme máslo, přidáme nakrájený pórek, chvilku orestujeme, pak osolíme, opepříme, posypeme mletým zázvorem, podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou na mírném ohni téměř doměkka
4. Ke konci dušení, zalijeme pórek smetanou a dusíme už bez pokličky, dokud nám omáčka trochu nezhoustne a pórek nezměkne
5. Poté si na pánvi rozehřejeme olej, vložíme vepřové řízky a opečeme je z obou stran
6. Hotové vepřové řízky přeložíme na talíře, přelijeme omáčkou s pórkem a servírujeme například s opečenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy