REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové řízky na smetaně s ředkvičkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naklepané vepřové řízky opečené na másle, servírované obložené dušenými ředkvičkami a přelité omáčkou z másla po opékání řízků, smetany, hořčice, pažitky, pepře a soli.


Ingredience:
4 ksvepřových řízků
60 gmásla
200 ml12 % smetany
1 svazekředkviček
hořčice
pažitka
cukr
pepř
sůl

Postup:

1. Ředkvičky si omyjeme, rozkrojíme na poloviny, vložíme do hrnce, podlijeme trochou vody, přidáme polovinu másla, ochutíme špetkou cukru, pepřem, solí a dusíme, dokud ředkvičky nezměknou a neodpaří se nám všechna voda
2. Poté si vepřové řízky po obvodu několikrát nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, vložíme na pánev s rozehřátým zbytkem másla a řízky opečeme z obou stran, pak je vyjmeme, přeložíme na talíře a uchováme na teplém místě
3. Potom na máslo po opékání nalijeme smetanu a za neustálého míchání odvaříme připečenou šťávu, pak přidáme dle chuti hořčici, nakrájenou pažitku, pepř a sůl, zamícháme a prohřejeme
4. Opečené vepřové řízky na talířích obložíme dušenými ředkvičkami, přelijeme smetanovou omáčkou a servírujeme.

Doporučení:

Podáváme s dušenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy