REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové řízky s hruškami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené plátky masa servírované se smetanovou omáčkou ochucenou hruškami.


Ingredience:
30 gtuku
4 ksvepřových řízků
2 kshrušek
mletý pepř
sůl
Na omáčku:
1-2 lžícehladké mouky
200 mlvody
200 mlbílého vína
125 mlsmetany na šlehání
kari koření
cukr
tuk

Postup:

1. Pevné zralé hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a dužinu nakrájíme na kostky
2. Očištěné maso zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, na rozehřátém tuku po obou stranách opečeme (nejméně 8-10 minut), měkké maso vyndáme a uchováme v teple
3. V pánvi na rozehřátém tuku krátce osmahneme hladkou mouku, zalijeme vodou, bílým vínem, přidáme smetanu a přivedeme k varu
4. Pak přidáme hrušové kostky, chvíli společně prohříváme, stáhneme z tepla, podle chuti osladíme, okořeníme a omáčkou s hruškami maso přelijeme.

Doporučení:

Podáváme s pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy