REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové řízky s párkovou směsí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naklepané a osolené vepřové řízky opečené hezky z obou stran na rozpáleném oleji, podávané překryté směsí z párků, cibule, sterilizované papriky, chilli a soli.


Ingredience:
4 ksvepřových řízků
2 kspárků
200 gsterilizované papriky nakrájené na proužky
200 gcibule
40 gsádla
2 lžíceoleje
chilli
sůl

Postup:

1. Vepřové řízky si naklepeme, po obvodu 3 krát nařízneme a osolíme
2. Pak si nakrájíme párky na tenká kolečka, oloupanou cibuli na půlkolečka
3. Poté si na větší pánvi rozehřejeme sádlo, na kterém zpěníme cibuli, pak přidáme sterilizovanou papriku, nakrájené párky, chilli, sůl a podusíme asi 8 – 10 minut
4. V době dušení párkové směsi si na jiné pánvi rozehřejeme olej, vložíme vepřové řízky a opečeme je z obou stran
5. Nakonec opečené řízky rozdělíme na talíře, pokryjeme párkovou směsí a podáváme například s vařenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy