REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové řízky na majoránce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky vepřových řízků zprudka opečené na pánvi na oleji, podlité vodou a chvíli podušené zaklopené spolu s kostičkami slaniny a cibulí, ochucené majoránkou a rajčatovým protlakem, servírované posypané nastrouhaným sýrem.


Ingredience:
4 ksvepřové řízky
50 gmásla nebo trochy oleje
50 gslaniny
50 gcibule
30 ghladké mouky
1/2 lžičkyvonné majoránky
1 malá konzervičkarajského protlaku
petrželka
sůl

Postup:

1. Řízky neklepeme, na okrajích na několika místech trochu nařízneme, zabráníme tak jejich kroucení, osolíme a na dobře rozpáleném oleji z obou stran zprudka opečeme
2. Maso vytáhneme, dáme stranou, na stejné pánvi na zbylém tuku rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme na tenká kolečka pokrájenou cibuli a řízky, maso posypeme majoránkou, podlijeme horkou vodou a pod pokličkou chvíli podusíme
3. Měkké maso opět vytáhneme z pánve, šťávu vydusíme na tuk, pak zaprášíme moukou, zasmažíme, zředíme vodou a protlakem, povaříme na hustou omáčku
4. Omáčku procedíme na řízky, které podáváme hojně posypané nastrouhaným sýrem.

Doporučení:

Jako přílohu servírujeme dušenou rýži nebo vařené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy