Plátky vepřových řízků zprudka opečené na pánvi na oleji, podlité vodou a chvíli podušené zaklopené spolu s kostičkami slaniny a cibulí, ochucené majoránkou a rajčatovým protlakem, servírované posypané nastrouhaným sýrem.
Ingredience:
4 ks | vepřové řízky |
50 g | másla nebo trochy oleje |
50 g | slaniny |
50 g | cibule |
30 g | hladké mouky |
1/2 lžičky | vonné majoránky |
1 malá konzervička | rajského protlaku |
petrželka | |
sůl |
Postup:
1. Řízky neklepeme, na okrajích na několika místech trochu nařízneme, zabráníme tak jejich kroucení, osolíme a na dobře rozpáleném oleji z obou stran zprudka opečeme
2. Maso vytáhneme, dáme stranou, na stejné pánvi na zbylém tuku rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme na tenká kolečka pokrájenou cibuli a řízky, maso posypeme majoránkou, podlijeme horkou vodou a pod pokličkou chvíli podusíme
3. Měkké maso opět vytáhneme z pánve, šťávu vydusíme na tuk, pak zaprášíme moukou, zasmažíme, zředíme vodou a protlakem, povaříme na hustou omáčku
4. Omáčku procedíme na řízky, které podáváme hojně posypané nastrouhaným sýrem.
Jako přílohu servírujeme dušenou rýži nebo vařené brambory.