REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové řízky na česneku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky vepřových řízků opečené na sádle, servírované přelité pikantní omáčkou připravenou z výpeku.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksřízky z vepřové kýty
4 ksstroužky česneku
60 gsádla
1-2 lžícerajčatového protlaku
1/2 lžičkymleté sladké papriky
horká voda
sůl

Postup:

1. Vepřové řízky naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme a na rozehřátém tuku z obou stran orestujeme
2. K opečeným řízkům přidáme prolisovaný česnek, rajčatový protlak, mletou sladkou papriku, zamícháme a lehce osmahneme
3. Maso přendáme na nahřáté talíře, do výpeku přilijeme horkou vodu (asi 2-3 lžíce), šťávu necháme přejít varem, pak ji přelijeme přes řízky.

Doporučení:

K takto upravenému masu se hodí vařené brambory hojně posypané petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy