REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vepřové maso


Ražničí bez špejlí

Každý asi zná klasické ražničí, tedy kousky masa a zeleniny napíchané na grilovacích jehlách, ale co když jehly ani špejle nemáme? A nebo jsme líní? :) Prostě suroviny zapečeme jen tak, pěkně promíchané, v troubě pod grilem.

Rizoto z vepřového masa s lečem

Další varianta na oblíbené rizoto, tentokrát připravené z vepřového plecka, rýže a leča.

Roláda plněná brokolicí a vajíčky

Vepřová panenka plněná vařenou brokolicí, vajíčky, plátky slaniny a kapií, stočená do rolády, v troubě upečená doměkka.

Roláda z mletého bůčku

Libový bůček zatočený do tvaru rolády, naplněný směsí z uzeniny, sýra, vejce a nakládané papriky, upečený v troubě dozlatova.

Roláda z vepřové krkovičky

Plát vepřové krkovičky obložený cibulí, masovou směsí a uzeninou, stočený do rolády a upečený v troubě dozlatova.

Rolka na houbách

Vepřové plece dušené s houbami, cibulí a kmínem.

Rošťáci

Vepřové plece nebo kotlet nakrájené na cca 1 cm široké plátky, ty marinované, nakonec opečené v pánvi na oleji.

Rošťáci II.

Jeden den marinované plátky vepřové krkovice, na rozpáleném oleji usmažené druhý den dozlatova.

Rozlítaní ptáčci

Oblíbený španělský ptáček trochu jinak. Lze použít jak vepřové tak hovězí maso, toto je recept s masem vepřovým.

Rozmarná panenka (návštěvní)

Ač se kombinace některých zde uvedených ingrediencí může zdát být jakkoliv bláznivá či nezvyklá, je to ukrutná dobrota.

Rozmarýnová krkovice se slaninou, rajčaty a gorgonzolou

Minutkově připravené plátky den předem marinované krkovice servírované obložené anglickou slaninou, rajčaty a sýrem gorgonzola, podlité omáčkou připravenou z výpeku.

Rumová žebírka

Marinovaná, potom povařená vepřová žebra, ugrilovaná ne roštu.

Rychle pečené panenky

Porce vepřové panenky potřené směsí bylinek, soli a česneku, obalené anglickou slaninou, pečené doměkka.

Rychtářský plněný kotlet

Kotlety potřené směsí z cibule a česneku, pokladené plátky bůčku, šunky a nivy, přehnuté, opečené dozlatova.

Rychtářský špíz

Vepřové maso a uzený bůček napíchané na jehle, naložené v marinádě a orestované na pánvi.

Rýže po mexicku

Rýže dušená spolu s kořením a mletým masem.

Rýžové závitky

Rýžové závitky plněné masovou směsí a oříšky.

Řeznická kotleta v alobalu

Utřeným česnekem potřený plátek kotlety, obložený nudličkami slaniny a kolečky klobásy, grilovaný na roštu grilu zabalený v alobalu.

Římské maso pod sýrem

Kotlety obalené v paprice, upečené na cibulovém základě spolu se směsí ze sýra a jogurtu doměkka.

Řízečky s medovou šťávou

Vepřové řízečky naložené v medu a zprudka orestované.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy