vepřové maso
Přírodní vepřový řízek s ořechy
Orestované plátky vepřové kýty s cibulí, česnekem a ořechy.
Ptáčci z bůčku
Plněný bůček marinovaný, pečený na cibulovém základě, podlitý světlým pivem.
Ražničí bez špejlí
Každý asi zná klasické ražničí, tedy kousky masa a zeleniny napíchané na grilovacích jehlách, ale co když jehly ani špejle nemáme? A nebo jsme líní? :) Prostě suroviny zapečeme jen tak, pěkně promíchané, v troubě pod grilem.
Rizoto z vepřového masa s lečem
Další varianta na oblíbené rizoto, tentokrát připravené z vepřového plecka, rýže a leča.
Roláda plněná brokolicí a vajíčky
Vepřová panenka plněná vařenou brokolicí, vajíčky, plátky slaniny a kapií, stočená do rolády, v troubě upečená doměkka.
Roláda z mletého bůčku
Libový bůček zatočený do tvaru rolády, naplněný směsí z uzeniny, sýra, vejce a nakládané papriky, upečený v troubě dozlatova.
Roláda z vepřové krkovičky
Plát vepřové krkovičky obložený cibulí, masovou směsí a uzeninou, stočený do rolády a upečený v troubě dozlatova.
Rolka na houbách
Vepřové plece dušené s houbami, cibulí a kmínem.
Rošťáci
Vepřové plece nebo kotlet nakrájené na cca 1 cm široké plátky, ty marinované, nakonec opečené v pánvi na oleji.
Rošťáci II.
Jeden den marinované plátky vepřové krkovice, na rozpáleném oleji usmažené druhý den dozlatova.
Rozlítaní ptáčci
Oblíbený španělský ptáček trochu jinak. Lze použít jak vepřové tak hovězí maso, toto je recept s masem vepřovým.
Rozmarná panenka (návštěvní)
Ač se kombinace některých zde uvedených ingrediencí může zdát být jakkoliv bláznivá či nezvyklá, je to ukrutná dobrota.
Rozmarýnová krkovice se slaninou, rajčaty a gorgonzolou
Minutkově připravené plátky den předem marinované krkovice servírované obložené anglickou slaninou, rajčaty a sýrem gorgonzola, podlité omáčkou připravenou z výpeku.
Rumová žebírka
Marinovaná, potom povařená vepřová žebra, ugrilovaná ne roštu.
Rychle pečené panenky
Porce vepřové panenky potřené směsí bylinek, soli a česneku, obalené anglickou slaninou, pečené doměkka.
Rychtářský plněný kotlet
Kotlety potřené směsí z cibule a česneku, pokladené plátky bůčku, šunky a nivy, přehnuté, opečené dozlatova.
Rychtářský špíz
Vepřové maso a uzený bůček napíchané na jehle, naložené v marinádě a orestované na pánvi.
Rýže po mexicku
Rýže dušená spolu s kořením a mletým masem.
Rýžové závitky
Rýžové závitky plněné masovou směsí a oříšky.
Řeznická kotleta v alobalu
Utřeným česnekem potřený plátek kotlety, obložený nudličkami slaniny a kolečky klobásy, grilovaný na roštu grilu zabalený v alobalu.