REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roláda z vepřové krkovičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plát vepřové krkovičky obložený cibulí, masovou směsí a uzeninou, stočený do rolády a upečený v troubě dozlatova.


Ingredience:
1 000 gvepřové krkovičky
300 gmletého hovězího masa
200 gčabajské nebo paprikové klobásy
100 gcibule
1 dlbílého vína
1 kspaličky česneku
lehce podrcená směs barevného pepře
drcený kmín
sůl

Postup:

1. Mleté maso zamícháme s vínem, solí, kmínem, pepřem a česnekem
2. Krkovičku vykostíme a rozřízneme na velký plát, který naklepeme, osolíme, posypeme jemně nakrájenou cibulí a potřeme masovou směsí
3. Středem položíme klobásu, přihrneme směs a upevníme masem
4. Omotáme nití nebo upevníme do pečícího papíru nebo fólie
5. Pevně stočíme a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi hodinu.
6. Před podáváním nakrájíme na plátky.

Doporučení:

Podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem nebo i studenou s okurkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy