Plát vepřové krkovičky obložený cibulí, masovou směsí a uzeninou, stočený do rolády a upečený v troubě dozlatova.
Ingredience:
1 000 g | vepřové krkovičky |
300 g | mletého hovězího masa |
200 g | čabajské nebo paprikové klobásy |
100 g | cibule |
1 dl | bílého vína |
1 ks | paličky česneku |
lehce podrcená směs barevného pepře | |
drcený kmín | |
sůl |
Postup:
1. Mleté maso zamícháme s vínem, solí, kmínem, pepřem a česnekem
2. Krkovičku vykostíme a rozřízneme na velký plát, který naklepeme, osolíme, posypeme jemně nakrájenou cibulí a potřeme masovou směsí
3. Středem položíme klobásu, přihrneme směs a upevníme masem
4. Omotáme nití nebo upevníme do pečícího papíru nebo fólie
5. Pevně stočíme a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi hodinu.
6. Před podáváním nakrájíme na plátky.
Podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem nebo i studenou s okurkou.