REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rozmarná panenka (návštěvní)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ač se kombinace některých zde uvedených ingrediencí může zdát být jakkoliv bláznivá či nezvyklá, je to ukrutná dobrota.


Ingredience:
Roupis na 1 porci:
200 gvepřové panenky
1 malá hrstsušených brusinek
1 velký panákvišňovice
1 miskakompotovaných meruněk
1 miskahříbků
3-4 ksplátky pršutu (sušené šunky)
1 lžičkacukru
špetka mleté skořice
čerstvě drcený pepř
olivový olej
sůl

Postup:

1. Maso umyjeme, osušíme a ostrým nožem prořízneme otvor, který napěchujeme ve višňovici nebo jiném alkoholu macerovanými brusinkami
2. Opepříme čerstvě drceným pepřem, zakápneme olejem a ve fresh folii nebo uzavíratelné nádobě dáme odpočinout na den (klidně i na 2 dny) do ledničky
3. V den D maso osolíme, obalíme pršutem a úhledně svážeme (zadrezírujeme) potravinovým motouzem
4. Do pánve kápneme olivový olej a maso zprudka ze všech stran opečeme
5. Zabalíme do alobalu a dáme dojít na cca 15 minut do trouby vyhřáté na 150 °C
6. Hříbky překrájíme podle velikosti na půl nebo čtvrtky a na olivovém oleji restujeme v pánvi cca 10 min, nesolíme, dáme jen špetku drceného kmínu, osolíme je, až jsou al dente
7. Do malého kastrůlku dáme trochu meruňkového kompotu, přidáme cukr dle chuti, skořici, můžeme i trochu té višňovice a necháme krátce provařit
8. Tak, máme hříbky, meruňkovou omáčku, ještě masíčko; vytáhneme alobal z trouby, panenku z alobalu a na dřevěném prkýnku ji necháme chvilku vydechnout
9. My odpočívat nebudeme, my si na výpeku po hříbcích opečeme bagetku
10. Tak, teď panenku úhledně překrájíme a můžeme servírovat spolu s meruňkovou omáčkou a hříbky.

Poznámka:

Autorka receptu i fotografie: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Není rýže, jako rýže. Jak to s jejími druhy vlastně je?

Jasmínová, basmati, parboiled, natural, tříbarevná, arborio – a takto bychom mohli pokračovat takřka do nekonečna. K dostání je opravdu široký výběr různých druhů rýže a spolu s tím vyvstává jedna důležitá otázka. V čem se jednotlivé druhy vlastně liší?

číst dále ...

3 snadné a zdravé recepty pro každého!

Chybí vám dovolená u moře, tamější jídlo? Připomeňte si cestování alespoň tematickou večeří s cizokrajným jídlem. A potěšte celou rodinu společně s osvědčenými produkty od Drůbežářského závodu Klatovy.

číst dále ...

Jarní polévky do každého jídelníčku

Špenátová, kedlubnová nebo cibulová polévka – nahlédněte pod pokličku oblíbených jarních polévek a inspirujte se třeba při vaření nedělního obědu. Osvěží, a navíc přinesou do kuchyně jaro. Ať už sáhnete po krémové konzistenci nebo té klasické, uděláte radost nejen sobě, ale i vašemu tělu. Dejte si však pozor, ze kterých produktů polévky připravujete.

číst dále ...

Proč vás honí mlsná a jak si s ní poradit

Sladká chuť je ta první, kterou jako miminka poznáme. Máme ji spojenou s příjemnými pocity, a právě proto je cesta k omezení cukru tak těžká. A také proto, že tu jsou situace, které máme se sladkostmi odjakživa spojené. Chystáte se na návštěvu? Skočíte do cukrárny pro dortíky. Neuspokojil vás dostatečně oběd? Dopucnete se dezertem. Ocitli jste se ve stresové situaci? Zaženete ji čokoládou. Začnete-li přemýšlet nad tím, kde všude a za jakých okolností nás cukr provází, zjistíte že je možná na čase zpozornět.

číst dále ...

7 potravin, kvůli kterým nemůžete usnout

V současnosti se nemalá část populace potýká s nedostatkem spánku. Na vině mohou být starosti s prací, se školou, ale také s pandemií koronaviru, kdy se bojíme o své zdraví. Mnoho z nás moc dobře zná pocit, kdy si jdeme lehnout, dlouhé hodiny se převalujeme ze strany na stranu a nemůžeme usnout. Stoupá pocit zoufalství, začínáme se potit, únava se zvyšuje, ale tolik potřebný spánek nepřichází. Na vině mohou být potraviny, které zkonzumujeme během večera. O kterých je řeč?

číst dále ...

Nová anketa! Váš nejoblíbenější český zákusek?

Díky dotazu jednoho našeho čtenáře jsme zjistili, že nás v redakci také velmi zajímá, jaký český zákusek patří mezi ten nejoblíbenější. A proto pusťte se do hlasování, ať víme, jakou laskominu si nejčastěji my Češi vlastně dopřejeme.

číst dále ...

Objevte vaření s Rio Mare a vyzkoušejte zbrusu nové recepty – pochutnáte si a navíc můžete soutěžit o parádní výhry!

Pravá chuť slunné Itálie u vás doma. Jarní soutěž s Rio Mare je v plném proudu a zkusit štěstí může opravdu každý! Je to snadné, stačí zakoupit libovolný produkt Rio Mare kdekoli po celé České republice včetně e-shopů, zaregistrovat účtenku na www.riomaresoutez.cz a pak jen na konci měsíce doufat, že budete ti šťastní vylosování.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy