REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rozmarná panenka (návštěvní)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ač se kombinace některých zde uvedených ingrediencí může zdát být jakkoliv bláznivá či nezvyklá, je to ukrutná dobrota.


Ingredience:
Roupis na 1 porci:
200 gvepřové panenky
1 malá hrstsušených brusinek
1 velký panákvišňovice
1 miskakompotovaných meruněk
1 miskahříbků
3-4 ksplátky pršutu (sušené šunky)
1 lžičkacukru
špetka mleté skořice
čerstvě drcený pepř
olivový olej
sůl

Postup:

1. Maso umyjeme, osušíme a ostrým nožem prořízneme otvor, který napěchujeme ve višňovici nebo jiném alkoholu macerovanými brusinkami
2. Opepříme čerstvě drceným pepřem, zakápneme olejem a ve fresh folii nebo uzavíratelné nádobě dáme odpočinout na den (klidně i na 2 dny) do ledničky
3. V den D maso osolíme, obalíme pršutem a úhledně svážeme (zadrezírujeme) potravinovým motouzem
4. Do pánve kápneme olivový olej a maso zprudka ze všech stran opečeme
5. Zabalíme do alobalu a dáme dojít na cca 15 minut do trouby vyhřáté na 150 °C
6. Hříbky překrájíme podle velikosti na půl nebo čtvrtky a na olivovém oleji restujeme v pánvi cca 10 min, nesolíme, dáme jen špetku drceného kmínu, osolíme je, až jsou al dente
7. Do malého kastrůlku dáme trochu meruňkového kompotu, přidáme cukr dle chuti, skořici, můžeme i trochu té višňovice a necháme krátce provařit
8. Tak, máme hříbky, meruňkovou omáčku, ještě masíčko; vytáhneme alobal z trouby, panenku z alobalu a na dřevěném prkýnku ji necháme chvilku vydechnout
9. My odpočívat nebudeme, my si na výpeku po hříbcích opečeme bagetku
10. Tak, teď panenku úhledně překrájíme a můžeme servírovat spolu s meruňkovou omáčkou a hříbky.

Poznámka:

Autorka receptu i fotografie: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy