REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rychle pečené panenky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce vepřové panenky potřené směsí bylinek, soli a česneku, obalené anglickou slaninou, pečené doměkka.


Ingredience:
2 ksvepřové panenky
plátky anglické slaniny nebo pancetty
fenyklová semínka na posypání
Na kořeněnou sůl:
2 lžícenasekaného čerstvého rozmarýnu
1 1/4 lžičkysoli
15 lístkůčerstvé šalvěje
1 ksstroužku česneku

Postup:

1. Oloupaný stroužek česneku důkladně rozetřeme se solí a na drobno nasekanými bylinkami
2. Připravenou směsí potřeme očištěné panenky, položíme jednu na druhou tak, že užší konec jedné přiléhá k širšímu konci druhé (vznikne tak váleček), posypeme fenyklem, obalíme plátky slaniny nebo pancetty a převážeme provázkem
3. Na pekáčku na mřížce vložíme do předem vyhřáté trouby na 220 °C a 10 minut opékáme, pak teplotu snížíme na 180 °C a pečeme ještě 20 – 25 minut
4. Před krájením necháme 10 minut odpočívat, aby se šťávy v mase rovnoměrně rozložily.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy