Porce vepřové panenky potřené směsí bylinek, soli a česneku, obalené anglickou slaninou, pečené doměkka.
Ingredience:
2 ks | vepřové panenky |
plátky anglické slaniny nebo pancetty | |
fenyklová semínka na posypání | |
Na kořeněnou sůl: | |
2 lžíce | nasekaného čerstvého rozmarýnu |
1 1/4 lžičky | soli |
15 lístků | čerstvé šalvěje |
1 ks | stroužku česneku |
Postup:
1. Oloupaný stroužek česneku důkladně rozetřeme se solí a na drobno nasekanými bylinkami
2. Připravenou směsí potřeme očištěné panenky, položíme jednu na druhou tak, že užší konec jedné přiléhá k širšímu konci druhé (vznikne tak váleček), posypeme fenyklem, obalíme plátky slaniny nebo pancetty a převážeme provázkem
3. Na pekáčku na mřížce vložíme do předem vyhřáté trouby na 220 °C a 10 minut opékáme, pak teplotu snížíme na 180 °C a pečeme ještě 20 – 25 minut
4. Před krájením necháme 10 minut odpočívat, aby se šťávy v mase rovnoměrně rozložily.