Kotlety obalené v paprice, upečené na cibulovém základě spolu se směsí ze sýra a jogurtu doměkka.
Ingredience:
4 ks | vepřové kotlety |
3 ks | cibule |
1 ks | malého bílého jogurtu |
300 g | strouhaného eidamu |
150 ml | vývaru |
2 lžíce | mleté sladké papriky |
1 lžíce | oleje |
sůl |
Postup:
1. V pánvi na rozehřátém oleji orestujeme oloupané na kolečka nakrájené cibule
2. Očištěné kotlety opláchneme, osušíme, lehce naklepeme, osolíme a obalíme v mleté sladké paprice
3. Do zapékací mísy přeložíme orestované cibule, rozložíme na ni připravené maso, podlijeme vývarem a vložíme na 40 minut do vyhřáté trouby na 190 °C
4. Mezitím na jemno nastrouhaný sýr promícháme s bílým jogurtem, téměř upečené maso směsí rovnoměrně poklademe a pečeme ještě dalších 20 minut doměkka.
Servírujeme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.