REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Římské maso pod sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kotlety obalené v paprice, upečené na cibulovém základě spolu se směsí ze sýra a jogurtu doměkka.


Ingredience:
4 ksvepřové kotlety
3 kscibule
1 ksmalého bílého jogurtu
300 gstrouhaného eidamu
150 mlvývaru
2 lžícemleté sladké papriky
1 lžíceoleje
sůl

Postup:

1. V pánvi na rozehřátém oleji orestujeme oloupané na kolečka nakrájené cibule
2. Očištěné kotlety opláchneme, osušíme, lehce naklepeme, osolíme a obalíme v mleté sladké paprice
3. Do zapékací mísy přeložíme orestované cibule, rozložíme na ni připravené maso, podlijeme vývarem a vložíme na 40 minut do vyhřáté trouby na 190 °C
4. Mezitím na jemno nastrouhaný sýr promícháme s bílým jogurtem, téměř upečené maso směsí rovnoměrně poklademe a pečeme ještě dalších 20 minut doměkka.

Doporučení:

Servírujeme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy