REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roláda z mletého bůčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Libový bůček zatočený do tvaru rolády, naplněný směsí z uzeniny, sýra, vejce a nakládané papriky, upečený v troubě dozlatova.


Ingredience:
1 kglibovějšího bůčku
2 dclsmetany
voda
sůl
Na náplň:
200 gměkkého salámu
150 gsýra na strouhání
3 ksvejce uvařená na tvrdo
2 ksnakládané papriky
1 kscibule
pepř
sůl

Postup:

1. Bůček vykostíme, umeleme, dáme do mísy, zalijeme smetanou, promícháme a necháme v lednici přes noc uležet
2. Druhý den maso osolíme, na navlhčeném prkénku vypracujeme plát, který poklademe strouhaným sýrem, uzeninou, cibulí, vejci a zeleninou, směs okořeníme pepřem, osolíme, roládu opatrně zabalíme a přesuneme na pekáč 3. V troubě vyhřáté na 200 °C pečeme asi 60 minut, nebo dokud nebude maso měkké, během pečení podléváme vodou
4. Upečenou a na kolečka nakrájenou roládu podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy