REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Přírodní vepřové žebírko

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky vepřové kotlety opečené na sádle, servírované podlité zahuštěnou šťávou z výpeku.


Ingredience:
1 kgvepřové kýty
mletý černý pepř
sůl
sádlo
hladká mouka
vlažná voda
máslo

Postup:

1. Vepřovou kotletu opláchneme a sekáčkem nasekáme na jednotlivé kotlety
2. Maso naklepeme paličkou od středu k okrajům, nařízneme okrajové blány, osolíme a mírně okořeníme pepřem
3. Na pánvičce rozpustíme sádlo, ve kterém kotlety zprudka opečeme z obou stran
4. Orestované kotlety vyjmeme, uchováme v teple
5. Šťávu zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zředíme vlažnou vodou a chvíli povaříme, dle chuti přisolíme, přecedíme a zjemníme kouskem másla.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Vařené brambory nebo dušená rýže a zeleninové saláty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy