Plátky vepřové kotlety opečené na sádle, servírované podlité zahuštěnou šťávou z výpeku.
Ingredience:
1 kg | vepřové kýty |
mletý černý pepř | |
sůl | |
sádlo | |
hladká mouka | |
vlažná voda | |
máslo |
Postup:
1. Vepřovou kotletu opláchneme a sekáčkem nasekáme na jednotlivé kotlety
2. Maso naklepeme paličkou od středu k okrajům, nařízneme okrajové blány, osolíme a mírně okořeníme pepřem
3. Na pánvičce rozpustíme sádlo, ve kterém kotlety zprudka opečeme z obou stran
4. Orestované kotlety vyjmeme, uchováme v teple
5. Šťávu zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zředíme vlažnou vodou a chvíli povaříme, dle chuti přisolíme, přecedíme a zjemníme kouskem másla.
Vhodné přílohy: Vařené brambory nebo dušená rýže a zeleninové saláty.