REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Přírodní vepřové žebírko II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka orestované plátky vepřové pečeně, zalité omáčkou z výpeku.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
800 gvepřové pečeně s kostí
1 lžícevegety
1 lžícevývaru v prášku
1 lžičkasteakového koření
voda na podlití
hladká mouka nebo Solamyl
na zahuštění omáčky
sůl

Postup:

1. Z pečeně odsekneme obratlové a krční kosti a maso opláchneme
2. Nasekáme jednotlivé porce, naklepeme je, okrajové blány nařízneme
3. Okořeníme vegetou a steakovým kořením 4. Zprudka pak plátky pečeně orestujeme na horkém oleji (2 minuty z jedné strany a 2 minuty z druhé strany) 5. Maso podlijeme vodou, dochutíme vývarem v prášku a necháme chvíli podusit
6. Plátky žebírek vytáhneme a uchováme v teple
7. Omáčku ochutnáme, případně dochutíme kořením, přisolíme a zahustíme ji buď 2-3 lžícemi hladké mouky rozmíchané v malém množství studené vody, nebo solamylem
8. Žebírka vložíme zpět do omáčky a chvíli je prohřejeme
9. Maso podáváme s přílohou, mírně zalité omáčkou z výpeku.

Doporučení:

Omáčku můžeme dochutit také červenou paprikou nebo chilli a sójovou omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy