REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Přírodní vepřový plátek s ořechy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené plátky masa servírované se směsí z cibule, vlašských ořechů a česneku, zdobené petrželkou.


Ingredience:
4 ksplátky vepřové kýty
150 gcibule
100 gvlašských ořechů
100 goleje
1 lžícehladké mouky
petrželová nať
mletý pepř
česnek
sůl

Postup:

1. Očištěné plátky masa zlehka naklepeme, po okrajích nařízneme, osolíme a opepříme
2. Potom obalíme v hladké mouce, zprudka orestujeme na rozehřátém oleji a pak měkké maso vyjmeme
3. Do oleje přidáme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, na jemno nasekaná vlašská jádra, oloupaný na plátky nakrájený stroužek česneku a vše osmahneme
4. Na talíři k řízkům přidáme připravenou směs a porce posypeme na drobno nasekanou petrželovou natí.

Doporučení:

Podáváme s opečenými bramborami a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy