REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Přírodní vepřový řízek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestované plátky vepřové kýty, zalité omáčkou z výpeku.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
600 gvepřové kýty
1 lžícevegety
1 lžícevývaru v prášku
1 lžičkasteakového koření
voda na podlití
hladká mouka nebo Solamyl
sůl

Postup:

1. Kýtu nakrájíme přes vlákno na 4 větší tenké plátky, rozklepeme je, nařízneme po stranách a osolíme
2. Okořeníme vegetou a steakovým kořením 3. Zprudka pak plátky kýty orestujeme na horkém oleji (2 minuty z jedné strany a 2 minuty z druhé strany) 4. Maso podlijeme vodou, dochutíme vývarem v prášku a necháme chvíli podusit
5. Plátky řízků vytáhneme a uchováme v teple
6. Omáčku ochutnáme, případně dochutíme kořením, přisolíme a zahustíme ji bď 2-3 lžícemi hladké mouky rozmíchané v malém množství studené vody, nebo solamylem
7. Řízky vložíme zpět do omáčky a chvíli je prohřejeme
8. Maso podáváme s přílohou, mírně zalité omáčkou z výpeku.

Doporučení:

Omáčku můžeme dochutit také červenou paprikou nebo chilli a sójovou omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy