Rychlá minutka z plátků vepřové kýty a žampiónů.
Ingredience:
Recept na 4 porce: | |
600 g | vepřové kýty |
200 g | žampiónů |
1 lžíce | vegety |
1 lžíce | vývaru v prášku |
1 lžička | steakového koření |
1 lžička | kmínu |
voda na podlití | |
hladká mouka nebo Solamyl | |
sůl |
Postup:
1. Kýtu nakrájíme přes vlákno na 4 větší tenké plátky, rozklepeme je, nařízneme po stranách a osolíme
2. Okořeníme vegetou a steakovým kořením 3. Zprudka pak plátky kýty orestujeme na horkém oleji (2 minuty z jedné strany a 2 minuty z druhé strany) 4. Maso podlijeme vodou, přihodíme umyté, na plátky pokrájené žampióny, dochutíme vývarem v prášku a necháme několik minut podusit
5. Plátky řízků vytáhneme a uchováme v teple
6. Omáčku případně ještě dochutíme kořením, přisolíme a zahustíme ji buď 2-3 lžícemi hladké mouky rozmíchané v malém množství studené vody, nebo solamylem
7. Řízky vložíme zpět do omáčky a chvíli je prohřejeme
8. Maso podáváme s přílohou, mírně zalité omáčkou z výpeku se žampióny.
Jako příloha se skvěle hodí rýže.