Orestované plátky vepřové kýty s cibulí, česnekem a ořechy.
Ingredience:
750 g | vepřové kýty |
150 g | cibule |
100 g | jader vlašských ořechů |
70 g | oleje |
40 g | másla |
30 g | hladké mouky |
3 ks | stroužků česneku |
petrželka | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Plátky masa mírně naklepeme, osolíme, obalíme v hladké mouce a po obou stranách orestujeme v horkém oleji 2. Měkké maso vyjmeme, do výpeku přidáme máslo, cibuli nakrájenou na kostičky, nasekaná jádra vlašských ořechů, na tenké plátky nakrájený česnek a vše společně orestujeme
3. Řízky ozdobíme osmahnutou směsí a sekanou petrželkou.
Jako přílohu podáváme pečené brambory nebo hranolky.