Plněný bůček marinovaný, pečený na cibulovém základě, podlitý světlým pivem.
Ingredience:
400 g | bůčku bez kosti |
200 g | trampského cigára |
200 g | kysanéhé zelí |
150 g | cibule |
500 ml | světlého piva |
mletá paprika | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Bůček nakrájíme na plátky, mírně naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme paprikou
2. Zelí vymačkáme, oloupanou cibuli najkrájíme na kolečka a trampskou cigáru na menší kousky
3. Plátky masa poklademe zelím, kousky cigára, zavineme, upevníme párátkem, naskládáme do pekáčku, obložíme cibulí, zalijeme pivem a necháme do druhého dne marinovat
4. Druhý den pečeme v troubě za občasného přelévání výpekem doměkka.
Podáváme s různě upravenými brambory.