REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Prokládaná kotleta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kotleta v celku nakrájená, ale nedokrojená, mezery mezi plátky potřené hořčicí a česnekem, proložené plátky anglické slaniny a kolečky cibule, kotleta pak svázaná a upečená v troubě podlitá vývarem.


Ingredience:
1,2-1,5 kgvepřové kotlety v celku
250 ganglické slaniny v celku
3-4 ksstroužky česneku
2 ksvelké cibule + cibule do základu
3-4 lžíceplnotučné hořčice
2 lžícesádla + na opečení
oblíbené koření na vepřové maso
voda na podlití
pepř
sůl
alobal
potravinářský provázek

Postup:
  1. Maso nakrojíme řezy, které uděláme tak 2 cm od sebe, ale pozor, nedokrojíme!
  2. Sádlo rozpustíme, smícháme s oblíbeným kořením a se solí utřeným česnekem
  3. Vždy jednu stranu všech vzniklých plátků masa potřeme ochuceným sádlem, druhou plnotučnou hořčicí
  4. Nakonec mezi plátky masa vsuneme kolečka cibule a anglickou slaninu nakrájenou asi na 1 cm silné plátky
  5. Maso svážeme provázkem, potřeme celé hořčicí, osolíme a opět okořeníme oblíbeným kořením, zabalíme do alobalu, necháme v lednici do druhého dne odležet
  6. Maso vytáhneme z alobalu a zprudka opečeme ze všech stran na rozpuštěném sádle přímo v pekáčku, pak maso vytáhneme a do výpeku dáme tenká kolečka cibule a plátky česneku, orestujeme,
  7. Maso vrátíme do pekáče, podlijeme vodou, zaklopíme a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 90 minut zaklopené, občas maso podlijeme vodou a přelijeme výpekem, na barvu dopékáme odklopené
  8. Maso zbavíme provázku, jednotlivé plátky masa dokrojíme a servírujeme i s vrstvou anglické slaniny a cibule, přelité šťávou z výpeku.
Doporučení:

Jako přílohu podáváme různě upravené brambory, knedlík se zelím  ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

6 tipů na bezpečný detox

Střevo je branou do těla. Prochází jím vše, co zkonzumujeme a většina z toho se zde také vstřebává. Jakékoliv poškození či disbalance střevní mikroflóry se může ošklivě podepsat na našem zdraví a potažmo psychice. Nový rok je ideální čas začít očistu těla a dobít energii na vše nadcházející. Držte se těchto jednoduchých 6 tipů a detox pro vás bude radostí.

číst dále ...

Jaký nápoj nejvíce přes den pijete?

Dostatečný příjem vody, ale i jiných tekutin, je pro naše tělo nezbytné a pomáhá nám v mnoha ohledech. Ano je důležité pít, ideálně pak postupně, během celého dne a dodržovat tak pitný režim. Ale co většina z nás vlastně přes den pije? Je to jen obyčejná voda, litry kávy nebo si dopřáváme nějaké kupované sladké nápoje?

číst dále ...

Nápadité recepty, díky nimž zase dopnete kalhoty

Leden, do kalhot vlezem. I tak bychom si mohli s nadsázkou poupravit známou českou pranostiku. Vánoční hodování se na nás totiž většinou podepíše a v prvním měsíci roku můžeme mít problém dopnout pásek, kalhoty, sukni… Navíc se zase proměnily naše chutě a my toužíme po něčem vyloženě lehkém, nepříliš mastném. Pozor, to ovšem neznamená, že to nebude dobré! Pokud je pokrm nabitý kvalitními surovinami, které poznáte také díky značkám kvality (např. Klasa, Regionální potravina nebo Bio), zažijete chuťové orgie. A navíc pak budete mít v bříšku jako v pokojíčku. Pojďme na to.

číst dále ...

Suchej únor? Tak na ten se napijem – nealkoholický Hrozňáček od Rybízáku k tomu přímo vybízí

Únor se v České republice zapsal jako měsíc bez alkoholu. Pokud neradi trháte partu, ale chuť vína by vám chyběla, přesedlejte v únoru na nealkoholické ovocné víno. V sortimentu české značky Rybízák najdete výborné víno Hrozňáček – chutná skvěle, ale je bez alkoholu.

číst dále ...

Cena medu zůstane i přes velký nedostatek českého lesního medu stejná, očekává se rekordní zájem

Český lesní med koncem ledna v obchodech dojde z důvodu špatné snůšky, komentuje situaci Milan Špaček z firmy Medokomerc, která je největším tuzemským zpracovatelem medu. Včely vyprodukovaly v roce 2020 nejméně medu za posledních 20 let.

číst dále ...

Vliv olivového oleje na vaše zdraví

Právě v této době je vhodné věnovat zvýšenou pozornost a péči svému zdraví. Již Homér označoval olivový olej za tekuté zlato, a to ještě zdaleka neměl k dispozici tolik vědeckých studií, jako máme my dnes. Pravidelné užívání olivového oleje je vhodné nejen pro prevenci civilizačních chorob, jako je rakovina a cukrovka, ale koriguje i hladinu cholesterolu nebo chrání krevní oběh. A jak jistě víte, lze ho užívat nejen vnitřně, ale také na tělo nebo vlasy.

číst dále ...

Stylové streetfoodové recepty pro vás a vaše přátele

Na streetfoodové dobroty, které důvěrně znáte z trhů a festivalů, už nemusíte čekat! Šikovné a známé české food-blogerky Markéta v troubě a S vášní pro jídlo, pro vás připravily chutné a jednoduché recepty s McCain hranolky Crispers, které jsou jako vystřižené ze streetfoodového jídelního lístku. Recepty jsou připravené i v duchu dalších trendů: uvědomělého vaření a neplýtvání jídlem. Oba trendy vybízí připravovat jídlo ze surovin, které máme běžně doma a když nevyužijeme celé balení některé potraviny, můžeme si ji nechat na jindy. Pozvěte přátele, rodinu a vychutnejte si spolu streetfoodové pokrmy v pohodlí domova.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy