REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Prokládaná kotleta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kotleta v celku nakrájená, ale nedokrojená, mezery mezi plátky potřené hořčicí a česnekem, proložené plátky anglické slaniny a kolečky cibule, kotleta pak svázaná a upečená v troubě podlitá vývarem.


Ingredience:
1,2-1,5 kgvepřové kotlety v celku
250 ganglické slaniny v celku
3-4 ksstroužky česneku
2 ksvelké cibule + cibule do základu
3-4 lžíceplnotučné hořčice
2 lžícesádla + na opečení
oblíbené koření na vepřové maso
voda na podlití
pepř
sůl
alobal
potravinářský provázek

Postup:
  1. Maso nakrojíme řezy, které uděláme tak 2 cm od sebe, ale pozor, nedokrojíme!
  2. Sádlo rozpustíme, smícháme s oblíbeným kořením a se solí utřeným česnekem
  3. Vždy jednu stranu všech vzniklých plátků masa potřeme ochuceným sádlem, druhou plnotučnou hořčicí
  4. Nakonec mezi plátky masa vsuneme kolečka cibule a anglickou slaninu nakrájenou asi na 1 cm silné plátky
  5. Maso svážeme provázkem, potřeme celé hořčicí, osolíme a opět okořeníme oblíbeným kořením, zabalíme do alobalu, necháme v lednici do druhého dne odležet
  6. Maso vytáhneme z alobalu a zprudka opečeme ze všech stran na rozpuštěném sádle přímo v pekáčku, pak maso vytáhneme a do výpeku dáme tenká kolečka cibule a plátky česneku, orestujeme,
  7. Maso vrátíme do pekáče, podlijeme vodou, zaklopíme a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 90 minut zaklopené, občas maso podlijeme vodou a přelijeme výpekem, na barvu dopékáme odklopené
  8. Maso zbavíme provázku, jednotlivé plátky masa dokrojíme a servírujeme i s vrstvou anglické slaniny a cibule, přelité šťávou z výpeku.
Doporučení:

Jako přílohu podáváme různě upravené brambory, knedlík se zelím  ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Šéfkuchař Jakub Katolický představuje nové podzimní menu

Se změnou ročního období přichází i jiné preference chutí. Teplé letní dny vystřídá sychravé a chladnější podzimní počasí a tak raději sáhneme po vydatnějším jídle, které nás prohřeje a dodá nám dostatek energie. Toho si je samozřejmě vědom i šéfkuchař Pohostince Karlín, Jakub Katolický a tak pro vás, spolu se svým týmem, připravil nové menu, které byste si neměli nechat ujít.

číst dále ...

Váhala spustil prodej sametové šunky k 30. výročí revoluce

Výrobce uzenin Váhala spustil prodej limitované edice „sametové šunky“ k 30. výročí „sametové revoluce“. Prodejem šunky chce podpořit klub cestovatelů Zikmunda a Hanzelky. Těmto dvěma cestovatelům byla svoboda, pravda a přátelství velmi blízkým tématem.

číst dále ...

Zakysané mléčné výrobky, ty se v lednici nikdy neztratí

V každodenním shonu většinou nebývá na přípravu složitých jídel čas. Rychlá odpolední svačinka, která dokáže zasytit, proto přijde vždycky vhod. Dopřejte si kvalitní zakysané mléčné výrobky, které jsou nejen lahodné, ale především vám dodají potřebné živiny. K dostání jsou v mnoha podobách, můžete je konzumovat rovnou, nebo je využít například k přípravě vynikající bublaniny ze sezónního ovoce.

číst dále ...

Zpříjemněte dětem začátek školních povinností výbornými svačinkami

Září znamená především návrat do školních lavic. Kromě nové výbavy, aktovky či penálu ale rodiče také často řeší, co zabalit svým ratolestem na svačinu. Pokud bude jídlo chutné a dostatečně výživné, děti nebudou mít potřebu utrácet o přestávkách peníze za sladké tyčinky či nezdravé brambůrky z automatů. Přinášíme několik tipů, co mlsným školním jazýčkům nachystat.

číst dále ...

Zachraň jídlo vydává svou první kuchařku a spouští e-shop

“100 receptů, rad a tipů, jak využít jídlo až do posledního kousku” je podtitul nové kuchařky Zachraň jídlo v kuchyni, která vychází v říjnu tohoto roku. Iniciativa Zachraň jídlo v receptech pracuje se surovinami, které v českých domácnostech nejčastěji zbývají. Smyslem knihy je snížit plýtvání na úrovni domácností. Kuchařku je možné si předobjednat na e-shopu a zisk z prodeje půjde na rozvoj vzdělávacích aktivit o plýtvání jídlem.

číst dále ...

S vinobraním mají co dělat také ekologičtí vinaři, zkuste bio víno!

Nacházející podzim neznamená čas sklizně pouze na polích či sadech, ale také na vinicích. Plné ruce práce mají i ti vinaři, kteří o vinnou révu pečují podle zásad ekologického zemědělství. Po vinobraní ze zralých kuliček hroznů následně vyrábějí bio víno. V čem spočívají jeho benefity a proč byste i při výběru lahve měli myslet především na kvalitu?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy