REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Přírodní řízky na houbách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové řízky z kýty opečené na oleji, pokladené podušenými houbami.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvepřových řízků z kýty
40 gčerstvých hub
30 gmásla
4 lžíceoleje
hladká mouka
sůl
horká voda

Postup:

1. Řízky dobře naklepeme, po obvodu nařízneme, osolíme a obalíme v hladké mouce
2. Na rozehřátém oleji, obalené maso, po obou stranách prudce opečeme, opečené uložíme v teple
3. Do zbytku oleje přidáme hladkou mouku, zasmahneme, podlijeme horkou vodou a povaříme
4. Do šťávy přidáme nakrájené a předem na másle dobře udušené houby a takto připravenou šťávu nalijeme na jednotlivé plátky masa.

Doporučení:

Vhodnou přílohou je dušená rýže a hlávkový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy