REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vepřové maso


Bůček pečený na česneku se šalvějí

Bůček upečený v troubě spolu se stroužky česneku doměkka, obložený lístky šalvěje.

Bůček pečený v bourbonu a černém pivu

Marinádou z bourbonu, tmavého piva, tekutého medu, třtinového cukru a dalších ingrediencí přelitý nasolený bůček, upečený v troubě pod alobalem.

Bůček plněný hlívou

Pečený bůček s kořením, plněný hlívou a klobásou.

Bůček zapečený s křenovým jogurtem

Jednoduchý recept na prorostlý bůček potřený jogurtem smíchaným s nastrouhaným křenem, zamotaný do závitků, upečený v troubě doměkka.

Bůčková roláda

Roláda plněná nádivkou z vajec, rohlíků, bylinek a papriky, upečená v troubě dozlatova. Tip na skvělý sobotní nebo nedělní oběd.

Bůčková sekaná

Mletý vepřový bůček smíchaný se strouhaným sýrem, kořením, hořčicí a mlékem, vytvarovaný do tvaru šišek, upečený dozlatova zabalený v alobalu.

Bůčkové ražničí v alobalu

Uzený bůček na jehle s bramborem, paprikou, cibulí, žampióny a cuketou.

Bůčkové špízy

Kousky uzeného bůčku na píchané na jehlách spolu s paprikami a cibulí, ugrilované. Recept vhodný pro přípravu na roštu či grilovací pánvi.

Bůčkové závitky na pivu

Plátky bůčku plněné zelím, klobásou, stočené do závitků, podlité pivem a pečené v troubě doměkka.

Bůčkový šnek

Recept na pokrm připravovaný na grilu nebo i na pánvi na oleji.

Cikánský řízek

Nudličky vepřového masa marinované v pikantní vajíčkové marinádě, usmažené ve formě placek na pánvi ve větším množství rozpáleného oleje.

Citronové medailonky

Opečené vepřové panenky servírované s omáčkou z citronů, jarní cibulky, bílého vína a nasekaného rozmarýnu.

Česnekový olomoucký řízek

Plátky vepřové kýty potřené prolisovaným česnekem a hořčicí, pokladené cikánskou pečení, orestované na tuku doměkka.

Čevabčiči

Mleté vepřové maso ve tvaru šišek opečené na oleji, servírované s cibulí, tatarskou omáčkou a hořčicí.

Čínské masové hranolky

Marinované vepřové maso nakrájené na hranolky, opečené na oleji dozlatova.

Ďábelské vepřové kotlety

Opečené kotlety, podušené s cibulí, hořčicí, okurkou a feferonkou.

Divoký vepřový guláš

Guláš z vepřového masa podušeného spolu s divokým kořením, dochucený kečupem, česnekem a kostkou masoxu.

Dlouze tažený a následně grilovaný vepřový bůček

Bůček, co se rozpadá a je dozlatova upečen. Pár základních surovin a správný postup vykouzlí jedinečné jídlo z každého vepřového boku. Recept na originální zpracování vepřového podle šéfkuchaře Filipa Říhy z pražské restaurace Porke.

Dračí tlapky

Plátky bůčku zapečené s klobáskou.

Dragounský marš

Vepřové nudličky orestované na oleji s přídavkem feferonek, cibule a worcesterové omáčky.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.