REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vepřové maso


Bůček pečený na česneku se šalvějí

Bůček upečený v troubě spolu se stroužky česneku doměkka, obložený lístky šalvěje.

Bůček pečený v bourbonu a černém pivu

Marinádou z bourbonu, tmavého piva, tekutého medu, třtinového cukru a dalších ingrediencí přelitý nasolený bůček, upečený v troubě pod alobalem.

Bůček plněný hlívou

Pečený bůček s kořením, plněný hlívou a klobásou.

Bůček zapečený s křenovým jogurtem

Jednoduchý recept na prorostlý bůček potřený jogurtem smíchaným s nastrouhaným křenem, zamotaný do závitků, upečený v troubě doměkka.

Bůčková roláda

Roláda plněná nádivkou z vajec, rohlíků, bylinek a papriky, upečená v troubě dozlatova. Tip na skvělý sobotní nebo nedělní oběd.

Bůčková sekaná

Mletý vepřový bůček smíchaný se strouhaným sýrem, kořením, hořčicí a mlékem, vytvarovaný do tvaru šišek, upečený dozlatova zabalený v alobalu.

Bůčkové ražničí v alobalu

Uzený bůček na jehle s bramborem, paprikou, cibulí, žampióny a cuketou.

Bůčkové špízy

Kousky uzeného bůčku na píchané na jehlách spolu s paprikami a cibulí, ugrilované. Recept vhodný pro přípravu na roštu či grilovací pánvi.

Bůčkové závitky na pivu

Plátky bůčku plněné zelím, klobásou, stočené do závitků, podlité pivem a pečené v troubě doměkka.

Bůčkový šnek

Recept na pokrm připravovaný na grilu nebo i na pánvi na oleji.

Cikánský řízek

Nudličky vepřového masa marinované v pikantní vajíčkové marinádě, usmažené ve formě placek na pánvi ve větším množství rozpáleného oleje.

Citronové medailonky

Opečené vepřové panenky servírované s omáčkou z citronů, jarní cibulky, bílého vína a nasekaného rozmarýnu.

Česnekový olomoucký řízek

Plátky vepřové kýty potřené prolisovaným česnekem a hořčicí, pokladené cikánskou pečení, orestované na tuku doměkka.

Čevabčiči

Mleté vepřové maso ve tvaru šišek opečené na oleji, servírované s cibulí, tatarskou omáčkou a hořčicí.

Čínské masové hranolky

Marinované vepřové maso nakrájené na hranolky, opečené na oleji dozlatova.

Ďábelské vepřové kotlety

Opečené kotlety, podušené s cibulí, hořčicí, okurkou a feferonkou.

Divoký vepřový guláš

Guláš z vepřového masa podušeného spolu s divokým kořením, dochucený kečupem, česnekem a kostkou masoxu.

Dlouze tažený a následně grilovaný vepřový bůček

Bůček, co se rozpadá a je dozlatova upečen. Pár základních surovin a správný postup vykouzlí jedinečné jídlo z každého vepřového boku. Recept na originální zpracování vepřového podle šéfkuchaře Filipa Říhy z pražské restaurace Porke.

Dračí tlapky

Plátky bůčku zapečené s klobáskou.

Dragounský marš

Vepřové nudličky orestované na oleji s přídavkem feferonek, cibule a worcesterové omáčky.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy