REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vepřové maso


Pomalu pečená krkovička

Marinovaná krkovice, potřená ochucenou solí s olejem a pomalu pečená s kořením doměkka.

Pomalu pečená vepřová krkovice na voňavém zelí

Je to šťavnatá záležitost, maso se úplně rozpadá, zelí je jakoby karamelové, vonící rozmarýnem a lehce pikantní díky zázvoru. Pomerančový džem tomu všemu dodá zajímavou dimenzi.

Pomalu pečená vepřová plec

Marinovaná vepřová plec pečená zvolna doměkka.

Pomalu pečený bůček na česneku

Pečený bůček s jablky a česnekem servírovaný s rybízovým glazé.

Pomalu pečený marinovaný bůček

Nejméně den, v ostřejší sladké marinádě marinované, silnější plátky bůčku, upečené pozvolna v troubě, při pečení maso přelévané šťávou z výpeku a podlévané vodou.

Prase v zemi

V alobalu pod pytlovinou na vlhkém senu a rozžhavených uhlících v celku 20 hodin podušené celé sele zaházené hlínou.

Prazdrojské masové nudličky

Vepřové maso podušené s kořením a kečupem.

Pražská uzená kýta pečená v pomerančové omáčce, servírovaná s mandlovou omáčkou

Naporcovaná uzená pražská šunka, grilovaná, potíraná pomerančovou omáčkou smíchanou s hřebíčkem a černým pivem, podávaná přelitá mandlovou omáčkou.

Pražský flamendr II.

Rychlá minutka z kousků vepřové kýty, kostiček masité papriky, worcestru, chilli, černého piva a dalších ingrediencí, servírovaná například s vařenými brambory, hranolky nebo chlebem.

Prelátské vepřové řízky

Opečené panenky pokladené sardelovou drobenkou a v troubě pod grilem zapečené.

Prezidentské vepřové

Plátky vepřového masa potřené hořčicí, proložené kolečky cibule a zapečená s vejci a strouhaným sýrem.

Prokládaná kotleta

Kotleta v celku nakrájená, ale nedokrojená, mezery mezi plátky potřené hořčicí a česnekem, proložené plátky anglické slaniny a kolečky cibule, kotleta pak svázaná a upečená v troubě podlitá vývarem.

Přírodní krkovička s celerovou remuládou

Minutkově upravená krkovička, servírovaná s remuládou od Jamieho Olivera.

Přírodní řízky na houbách

Vepřové řízky z kýty opečené na oleji, pokladené podušenými houbami.

Přírodní vepřová kotleta

Zprudka na sádla orestované plátky vepřové kotlety, chvíli podušené doměkka na cibulce, servírované přelité omáčkou připravenou ze šťávy po masa.

Přírodní vepřové žebírko

Plátky vepřové kotlety opečené na sádle, servírované podlité zahuštěnou šťávou z výpeku.

Přírodní vepřové žebírko II.

Zprudka orestované plátky vepřové pečeně, zalité omáčkou z výpeku.

Přírodní vepřový plátek s ořechy

Opečené plátky masa servírované se směsí z cibule, vlašských ořechů a česneku, zdobené petrželkou.

Přírodní vepřový řízek

Orestované plátky vepřové kýty, zalité omáčkou z výpeku.

Přírodní vepřový řízek na žampiónech

Rychlá minutka z plátků vepřové kýty a žampiónů.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.