Pečený bůček plněný nádivkou ze šunkového salámu, vajíček a cibulky.
Ingredience:
650 g | vyššího libového bůčku (bez kosti) |
kmín | |
sůl | |
Nádivka: | |
100 g | šunkového salámu |
3 ks | vajec |
1 ks | lahůdkové cibulky s natí |
1 lžíce | oleje |
petrželka | |
mletý černý pepř | |
muškátový květ | |
sůl | |
voda na podlívání |
Postup:
1. Maso omyjeme, osušíme a navrchu nařízneme tři podélné zářezy hluboké asi 5 cm, osolíme, okmínujeme
2. Na rozpáleném oleji zpěníme drobně nakrájenou cibulku i s natí a šunkový salám nakrájený na kostičky
3. Nalijeme rozšlehaná vejce a necháme srazit
4. Přidáme na drobno pokrájenou petrželku, sůl, mletý pepř, špetku muškátového květu, dobře promícháme a necháme zchladnout
5. Zářezy v bůčku naplníme nádivkou, maso dáme do pekáče, podlijeme trochou vody a dáme péci do předehřáté trouby (190 °C) asi na 2 hodiny (maso musí být měkké)
6. Během pečení přeléváme výpekem a podléváme horkou vodou, aby se nám nádivkanespálila zakryjeme vršek masa alobalem a když už maso bude skoro měkké odkryjeme a upečeme bůček dozlatova.
Podáváme nejlépe s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.