REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pomalu pečená krkovice

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Při nízké teplotě v celku upečená krkovice. Recept podle Nadi Indruchové.


Ingredience:
1 kgkrkovice s kostí
6 ksstroužků česneku
2-3 kscibule
3 lžícesádla
kmín
sůl
vývar na podlití nebo voda a gelový bujon

Postup:

1. Maso omyjeme, osušíme, česnek oloupeme a rozmačkáme
2. Připravenou krkovici osolíme a vetřeme do ní česnek, okmínujeme
3. Do pekáče k masu dáme sádlo, na kostičky nakrájenou cibuli a podlijeme vývarem, přiklopíme a dáme péci do trouby, pečeme při 80 °C tak 6 hodin
4. Poté odklopíme, zvýšíme teplotu na 220 °C a dopékáme na barvu, během pečení podléváme dle potřeby
5. Po vychladnutí maso vykostíme a nakrájíme na plátky, dáme prohřát do výpeku.

Doporučení:

Podáváme například se zelím a knedlíky.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy