Při nízké teplotě v celku upečená krkovice. Recept podle Nadi Indruchové.
Ingredience:
1 kg | krkovice s kostí |
6 ks | stroužků česneku |
2-3 ks | cibule |
3 lžíce | sádla |
kmín | |
sůl | |
vývar na podlití nebo voda a gelový bujon |
Postup:
1. Maso omyjeme, osušíme, česnek oloupeme a rozmačkáme
2. Připravenou krkovici osolíme a vetřeme do ní česnek, okmínujeme
3. Do pekáče k masu dáme sádlo, na kostičky nakrájenou cibuli a podlijeme vývarem, přiklopíme a dáme péci do trouby, pečeme při 80 °C tak 6 hodin
4. Poté odklopíme, zvýšíme teplotu na 220 °C a dopékáme na barvu, během pečení podléváme dle potřeby
5. Po vychladnutí maso vykostíme a nakrájíme na plátky, dáme prohřát do výpeku.
Podáváme například se zelím a knedlíky.
Poznámka:Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová