REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pomalu pečený bůček na česneku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečený bůček s jablky a česnekem servírovaný s rybízovým glazé.


Ingredience:
2-2,5 kgvepřového bůčku (s kostí i s kůží)
20 ghrubé mořské soli
8 ksmalých červených jablíček
4 kscelé skořice přepůlené
2 kspalice česneku
Na rybízové glazé:
340 grybízové marmelády
250 mlsladkého růžového vína
250 mlkuřecího vývaru

Postup:

1. Do hrnce dáme rybízovou marmeládu, sladké růžové víno, kuřecí vývar, na velkém plameni za stálého míchání zahříváme, aby se marmeláda rozpustila, přivedeme k varu, snížíme na střední plamen a necháme 15 minut probublávat, aby vše zhoustlo, pak dáme stranou
2. Do horní strany bůčku nebo kůže uděláme dlouhé zářezy jeden vedle druhého, maso ze všech stran osolíme, dáme do pekáčku kůží dolů a pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C cca 2 hodiny
3. Z omytých jablek přes stopku vykrojíme jádřince a místo nich zasadíme vždy polovinu skořicového svitku
4. Teplotu v troubě zvýšíme na 200 °C, bůček otočíme kůží nahoru, do pekáčku přidáme jablka, oloupané stroužky česneku a pečeme dalších 20-25 minut
5. Upečený bůček podáváme společně s glazé.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy