REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pražský flamendr II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychlá minutka z kousků vepřové kýty, kostiček masité papriky, worcestru, chilli, černého piva a dalších ingrediencí, servírovaná například s vařenými brambory, hranolky nebo chlebem.


Ingredience:
600 gvepřové kýty
2 kscibule
1 ksčervené masité papriky
1 dlčerného piva
1 lžícekečupu
worchestr
chilli
křen
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a necháme 1 hodinu odležet
2. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, papriku na nudličky
3. Odleželé maso poprášíme hladkou moukou a zprudka opečeme ze všech stran
4. Přidáme nakrájenou cibuli a papriku, když cibule zesklovatí podlijeme černým pivem, přikryjeme pokličkou a 10 minut necháme dusit
5. Po 10 minutách sundáme pokličku, šťávu vysmahneme, dochutíme worchestrem, 1 lžící kečupu a chilli
6. Na talíři hotovou směs posypeme strouhaným křenem a podáváme například s vařenými brambory, hranolky nebo chlebem a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy