Plátky vepřové kýty naplněné párkem, anglickou slaninou, okurkou a vajíčkem, orestované a pak podušené.
Ingredience:
6 ks | vepřového masa (vepřové kýty) |
6 ks | plátků anglické slaniny |
3 ks | nožky párků |
2 ks | kyselé okurky |
2 ks | velké cibule |
1 ks | uvařeného vejce |
150 g | sádla nebo másla |
3 lžíce | hladké mouky |
několik kuliček nového koření | |
několik kuliček celého pepře | |
mletý pepř | |
hořčice | |
sůl |
Postup:
1. Maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí 2. Na jednotlivé plátky masa dáme anglickou slaninu, půl nožičky párku, kousek vařeného vajíčka, proužek okurky, popřípadě i proužek cibule 3. Plátky masa zabalíme, upevníme párátky nebo ovážeme nití 4. Orestujeme ptáčky na másle ze všech stran, pak přidáme nakrájenou cibuli a ještě chvíli restujeme 5. Přidáme koření, trochu podlijeme vodou a dusíme, za občasného míchání a podlévání, do měkka 6. Ptáčky a kuličky koření vyndáme, šťávu zahustíme moukou tak, že mouku předem rozmícháme v troše studené vody a za stálého míchání ji ve vařícím výpeku necháme rozpustit 7. Zahuštěnou omáčku necháme chvíli probublat, zalijeme vývarem nebo vodou a povaříme, přidáme závitky a ještě chvíli povaříme.