REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné vepřové žebírko

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušená kapsa z vepřové pečeně (kotlety) plněná vaječnou směsí s houbami.


Ingredience:
1 kgvepřové pečeně (kotlety)
1 lžícemáslo
vepřové sádlo
sůl
hladká mouka
vlažná voda
Na náplň:
100 gslaniny
100 gžampionů
2 ksvejce
1 kscibule
sůl

Postup:

1. Vepřovou pečeni (kotletu) opláchneme ve vlažné vodě a sekáčkem nasekáme na jednotlivé porce, středem kotlet ostrým nožem vytvoříme kapsu, kterou plníme náplní
2. Kapsu uzavřeme párátkem, osolíme a pomoučíme hladkou moukou
3. Vymastíme pekáč vepřovým sádlem a poklademe vepřovými žebírky 4. Vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a zapečeme 15 minut, pak podlijeme vlažnou vodou a upečeme doměkka, během pečení dle potřeby přiléváme vodu a žebírka obracíme, poléváme šťávou
5. Pečeme asi 60 minut, upečená žebírka vyjmeme, šťávu přecedíme přes cedník, dle chuti přisolíme a zjemníme máslem.

Příprava náplně:
1. Slaninu nakrájíme na kostičky, roztavíme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky pokrájené žampiony a krátce vše podusíme
2. Přidáme vejce, přisolíme a za stálého míchání necháme směs ztuhnout.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Dušená rýže nebo vařené brambory a zeleninové saláty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy