REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné vepřové řízky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové řízky plněné nádivkou z masa.


Ingredience:
600 gvepřové kýty
30 ghladké mouky
4 lžíceoleje
1/8 lkysané smetany
masový vývar
sůl
Nádivka :
120 gvepřového masa
30 gstrouhanky
25 gmásla
1 ksvejce
1 ksmenší cibule
mletý pepř
petrželka
sůl

Postup:

1. Na rozpuštěném másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli, přidáme jemně nakrájenou petrželku, mletý pepř, vejce, sůl a umleté vepřové maso
2. Vše dobře promícháme, podle potřeby přidáme strouhanku a uděláme nádivku
3. Vepřové maso nakrájíme na 4 plátky, naklepeme, osolíme a dáme na ně nádivku 4. Plátky masa s nádivkou svineme, převážeme je nití a obalíme v hladké mouce
5. Na rozpáleném oleji ze všech stran maso zprudka orestujeme, zalijeme vývarem a pak na mírném ohni za občasného obracení a podlévání dusíme doměkka
6. K měkkému masu přidáme kysanou smetanu s moukou a ještě chvíli povaříme.

Doporučení:

– Podáváme např. s rýží nebo těstovinami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy