Marinovaná vepřová plec pečená zvolna doměkka.
Ingredience:
2 kg | vepřové plece |
4 ks | velkých brambor |
300 ml | vody |
Na marinádu: | |
100 ml | slunečnicového oleje |
1 lžíce | mleté papriky |
2 lžičky | soli |
8 ks | stroužků česneku |
1-2 ks | citronu |
Postup:
1. Očištěnou vepřovou plec opláchneme, osušíme, důkladně potřeme marinádou smíchanou s očištěnými, prolisovanými česneky, mletou paprikou, olejem, citronovou šťávou, soli a necháme 12 hodin marinovat
2. Oloupané brambory omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, vyskládáme na dno pekáčku, na ně položíme maso, marinádu okapanou z masa smícháme s vodou, přelijeme přes maso, přiklopíme a pečeme v předem vyhřáté troubě při 150 °C pět hodin, pak odklopíme, zvýšíme teplotu v troubě na 180 °C a pečeme další hodinu
3. Po upečení necháme maso ještě 20 minut odpočinout a podáváme natrhané na kousky.