REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pomalu pečená vepřová plec

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinovaná vepřová plec pečená zvolna doměkka.


Ingredience:
2 kgvepřové plece
4 ksvelkých brambor
300 mlvody
Na marinádu:
100 mlslunečnicového oleje
1 lžícemleté papriky
2 lžičkysoli
8 ksstroužků česneku
1-2 kscitronu

Postup:

1. Očištěnou vepřovou plec opláchneme, osušíme, důkladně potřeme marinádou smíchanou s očištěnými, prolisovanými česneky, mletou paprikou, olejem, citronovou šťávou, soli a necháme 12 hodin marinovat
2. Oloupané brambory omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, vyskládáme na dno pekáčku, na ně položíme maso, marinádu okapanou z masa smícháme s vodou, přelijeme přes maso, přiklopíme a pečeme v předem vyhřáté troubě při 150 °C pět hodin, pak odklopíme, zvýšíme teplotu v troubě na 180 °C a pečeme další hodinu
3. Po upečení necháme maso ještě 20 minut odpočinout a podáváme natrhané na kousky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy