vepřové maso
Grilovaný marinovaný bůček
Oblíbený bůček můžeme také před tepelnou úpravou marinovat a pak připravit na dobře rozpáleném roštu grilu.
Grilovaný vepřový špíz přímo nad ohništěm
Vepřová krkovička naporcovaná na plátky, marinovaná, proložená anglickou slaninou a cibulí, nakonec postupně grilovaná – rožněná na ohni na jehle určené pro grilování selat.
Guláš bez míchání
V troubě připravený guláš zakrytý alobalem, po celou dobu pečení nemíchaný ani nedolévaný vodou. U tohoto receptu je hlavní vydržet nekoukat pod alobal. Uvidíte, že tento guláš je naprosto nenáročný na čas a je úplně jiný, než klasický guláš.
Guláš paprikáš
Vepřový bok a lalok nakrájený na kostky, podušený na cibulovém základě spolu s rajčatovým protlakem, smetanou a dalšími ingrediencemi.
Guláš pekelník (minutkově)
Recept pro milovníky ostrých jídel. Rychlý guláš připravený minutkově, tedy do 30 minut!
Guláš speciál (podle Honzy Vyčítala)
Pikantní úprava naloženého vepřového masa, pak podušené na pivu podle (již zesnulého) Honzy Vyčítala, zakladatele Greenhorns, trampa, kreslíře, hudebníka. Recept pochází z 80. let minulého století.
Guláš švarného myslivce
Jedna z variant chutného guláše z vepřového masa.
Guláš v chlebové bulce
Guláš z vepřového masa podušeného na cibulovém základě s kořením, rajským protlakem a masoxem, s přidáním debrecínských párků, servírovaný v chlebové bulce.
Guláš z hříbků a masa
Kostky vepřového (hovězího) masa podušené na cibulce, doplněné o houby.
Guláš z tlačenky
Rychlý guláš uvařený za 20 minut. Nevěříte? Vyzkoušejte! Nejen že je rychlý, protože maso v tlačence je již uvařené, ale i skvěle chutná a zvládne ho i kuchařský začátečník.
Guláš z trouby
Výhoda vaření guláše v troubě je, že se nemusí hlídat, dáme-li dostatek cibule ani zahušťovat a chuťově je dokonce lepší než z plotny. Použít lze maso vepřové, ale i hovězí, nebo krůtí.
Hamburská kýta
Plátky vepřové kýty zprudka opečené na zelenině, podušené doměkka, podávané přelité omáčkou z výpeku dochucenou smetanou, párky a okurkami.
Hamburská pečeně
V celku ve vývaru podušená, okurkou a šunkou prošpikovaná, vepřová plec, servírovaná nakrájená na plátky a přelitá smetanovou omáčkou s vložkou kostiček kyselé okurky a šunky.
Hamburská pečeně z krkovičky
Recept na hamburskou kýtu mírně předělaný. Místo vepřové kýty jsme tentokrát použili vepřovou krkovici, která je také moc dobrá upečená a servírovaná podle tohoto receptu.
Hamburská vepřová kýta
Slaninou, okurkami a kořenovou zeleninou prošpikovaná vepřová kýta, pečená v troubě, potíraná sádlem smíchaným s červenou paprikou.
Hanácká vepřová pečeně
Vepřové maso upečené na cibulovém základě spolu s kořením, podlité pivem doměkka, před podáváním výpek ochucený hořčicí a smetanou.
Hašé z vepřového masa II.
Vepřové maso ve vlastní šťávě prohřáté na cibulce s vejci, ochucené solí, pepřem a citrónovou šťávou.
Holandský řízek z vepřového masa II.
Další z variací na klasický holandský řízek. Toto je recept na mletý řízek vypracovaný z libovějšího mletého bůčku nebo vepřové plece. Z uvedených ingrediencí vytvarujete buď 4 “macky” velikosti XXL nebo 6 menších řízků.
Holešovický flamendr
Ostrá směs z vepřového masa a zeleniny.
Horalské maso
Dušené vepřové plece s fazolemi a kysaným zelím.