REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilované vepřové závitky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky vykostěné krkovičky obložené pásky papriky a plátky sýra, zatočené do tvaru závitků, marinované, grilované na roštu.


Ingredience:
8 ksplátků vykostěné krkovičky
4 ksstroužky česneku
2 kscibule
1 ksčervené a zelené papriky
200 gplátků tvrdého sýra
125 mloleje
8 lžicbílého vinného octa
8 lžicmedu
4 lžičkysladké mleté papriky
4 lžičkyoregána
několik kapek tabasca
sůl

Postup:

1. Na každý, mírně naklepaný plátek masa položíme pásky papriky a sýra, maso zarolujeme a sepneme jehlicí nebo párátky
2. Připravíme marinádu; smícháme spolu olej s octem, přidáme med, na jemno nakrájenou cibuli, utřený česnek, několik kapek tabasca, papriku, oregáno a sůl, zamícháme
3. Marinádou potřeme stočené maso, přikryjeme je a necháme asi 1 hodinu v chladu marinovat
4. Marinované závitky vytáhneme, necháme okapat, po obou stranách je grilujeme na dobře rozpáleném roštu grilu asi 10-15 minut.

Doporučení:

Takto připravené grilované vepřové závitky podáváme například se studenou česnekovou omáčkou a opečenými bagetami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy