REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilované vepřové špízy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Grilované špízy připravené z marinovaného vepřového masa, podávané s omáčkou satay a zeleninovým salátem.


Ingredience:
400 gvepřové panenky
olej na potření
čerstvá máta k podávání
Na omáčku satay:
125 mlkokosového mléka
125 mlvroucí vody
60 mlarašídového oleje
140 garašídů
1/2 lžičkymletého kmínu
1/4 lžičkykurkumy
2 lžícesladké sójové omáčky
1 lžícerybí omáčky
2 ksstroužků česneku
1 ksdlouhé chilli papričky
Na salát:
2 lžícelimetkové šťávy
1 lžíceolivového oleje
35 garašídů
4 ksředkviček
3 kdokurek
2 ksjarní cibulky
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Vepřové maso odblaníme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na centimetr široké proužky
2. Na omáčku satay dáme do robotu arašídový olej, oloupané stroužky česneku, očištěnou chilli papričku, na sucho opražené arašídy, mletý kmín, kurkumu, sójovou i rybí omáčku, kokosové mléko, horkou vodu a rozmixujeme do husté omáčky
3. Potom omáčku rozdělíme na poloviny, jednu polovinu dáme stranou a do druhé poloviny naložíme vepřové maso, které dáme na 1 hodinu marinovat do ledničky
4. Pak maso napícháme na jehly, potřeme olejem a ze všech stran grilujeme asi 6 minut
5. Na salát do mísy dáme omyté na dlouhé plátky nakrájené okurky, očištěné na kolečka nakrájené ředkvičky, očištěné na drobno nasekané jarní cibulky, arašídy, olivový olej, limetkovou šťávu, vše dobře promícháme a podle chuti osolíme i opepříme
6. Podáváme dohromady grilované špízy se salátem a zbylou omáčkou satay zahřátou v rendlíku 2 minuty, posypané mátovými lístky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Bylinky, nepostradatelná součást kuchyně!

Dokážou proměnit i obyčejný pokrm v gurmánskou specialitu, dochutí a ovoní každý recept a navíc díky nim můžete snížit množství použité soli. Jak můžete bylinky pěstovat, aby byly vždy čerstvé, anebo skladovat, abyste uchovali jejich vůni i chuť? Prozradíme vám spoustu užitečných rad a k tomu ještě přidáme skvělé bylinkové recepty…

číst dále ...

Svěží recepty, které uspokojí vaše letní chutě

Ryby, brambory, zelenina, ovoce. To jsou základní suroviny našich nápaditých srpnových receptů. Můžete si z nich sestavit příjemné letní menu, protože nabízíme nejen hlavní chody, ale také jídla hodící se coby předkrmy. A samozřejmě nesmí chybět ani dezerty, tentokrát v podobě osvěžujících nanuků plných ovoce. Nachystejte si potřebné kvalitní ingredience, ideálně se značkami kvality (jako je např. Klasa nebo Regionální potravina), abyste si na všem pořádně pochutnali a také dodali tělu dostatek živin. A můžeme začít.

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Kouzlete s ovocem, oslaďte si život pečeným čajem

Skvěle chutná a potěší i jako pěkný dárek. Řeč je o pečeném čaji, který vás v chladných dnech zahřeje a v létě osvěží. Rybíz, jablka, hrušky, maliny i další lesní plody. Ingrediencím se meze nekladou, vždy záleží na vaší chuťové preferenci. Příprava je jednoduchá a výsledek originální. Pamatujte jen, že ten nejlepší vyrobíte výhradně z kvalitních surovin.

číst dále ...

Rajčata, nejoblíbenější zelenina Čechů

Rostou skoro všude a milují je po celém světě. U nás se ale rajčata začala konzumovat až od 19. století, a navíc byla zpočátku považována za jedovatá. To už je ale dávno zapomenuto. Dnes už víme, že obsahují plno vitaminů, antioxidantů a minerálů. Proto není divu, že jich ročně v průměru spotřebujeme až 12 kg. Jelikož jsou rajčata tak populární, vyzpovídala Akademie kvality Alici Kouřilovou, vedoucí kanceláře Zelinářské unie Čech a Moravy.

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy