REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilované vepřové špízy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Grilované špízy připravené z marinovaného vepřového masa, podávané s omáčkou satay a zeleninovým salátem.


Ingredience:
400 gvepřové panenky
olej na potření
čerstvá máta k podávání
Na omáčku satay:
125 mlkokosového mléka
125 mlvroucí vody
60 mlarašídového oleje
140 garašídů
1/2 lžičkymletého kmínu
1/4 lžičkykurkumy
2 lžícesladké sójové omáčky
1 lžícerybí omáčky
2 ksstroužků česneku
1 ksdlouhé chilli papričky
Na salát:
2 lžícelimetkové šťávy
1 lžíceolivového oleje
35 garašídů
4 ksředkviček
3 kdokurek
2 ksjarní cibulky
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Vepřové maso odblaníme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na centimetr široké proužky
2. Na omáčku satay dáme do robotu arašídový olej, oloupané stroužky česneku, očištěnou chilli papričku, na sucho opražené arašídy, mletý kmín, kurkumu, sójovou i rybí omáčku, kokosové mléko, horkou vodu a rozmixujeme do husté omáčky
3. Potom omáčku rozdělíme na poloviny, jednu polovinu dáme stranou a do druhé poloviny naložíme vepřové maso, které dáme na 1 hodinu marinovat do ledničky
4. Pak maso napícháme na jehly, potřeme olejem a ze všech stran grilujeme asi 6 minut
5. Na salát do mísy dáme omyté na dlouhé plátky nakrájené okurky, očištěné na kolečka nakrájené ředkvičky, očištěné na drobno nasekané jarní cibulky, arašídy, olivový olej, limetkovou šťávu, vše dobře promícháme a podle chuti osolíme i opepříme
6. Podáváme dohromady grilované špízy se salátem a zbylou omáčkou satay zahřátou v rendlíku 2 minuty, posypané mátovými lístky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy