Špízy připravené z vepřového bůčku, cherry rajčátek, česneku, cibule, papriky a klobásy, osolené a potřené olejem, grilované na grilu.
Ingredience:
400 g | libového bůčku bez kosti |
8 ks | cherry rajčátek |
4 ks | stroužky česneku |
4 ks | cibule |
3 ks | papriky |
1 ks | klobásy (výběr dle vlastní chuti) |
mletá paprika sladká | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Nakrájíme si oloupanou cibuli na čtvrtky, omytá rajčátka na poloviny, papriky bez jádřince na čtverečky, klobásu na kolečka a oloupaný česnek si utřeme
2. Vepřový bůček si omyjeme, osušíme, nakrájíme na tenké plátky a pak na čtverečky, které lehce naklepeme, osolíme, potřeme rozetřeným česnekem a poprášíme mletou paprikou
3. Připravené suroviny střídavě napichujeme na grilovací jehly, dokud je všechny nespotřebujeme
4. Napíchané jehly osolíme, potřeme olejem a grilujeme na rozehřátém grilu, za občasného obracení, dokud nebude maso měkké
5. Grilované špízy podáváme ihned například s čerstvým pečivem a křenovým dipem.