REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilované vepřové špízy s klobásou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Špízy připravené z vepřového bůčku, cherry rajčátek, česneku, cibule, papriky a klobásy, osolené a potřené olejem, grilované na grilu.


Ingredience:
400 glibového bůčku bez kosti
8 kscherry rajčátek
4 ksstroužky česneku
4 kscibule
3 kspapriky
1 ksklobásy (výběr dle vlastní chuti)
mletá paprika sladká
olej
sůl

Postup:

1. Nakrájíme si oloupanou cibuli na čtvrtky, omytá rajčátka na poloviny, papriky bez jádřince na čtverečky, klobásu na kolečka a oloupaný česnek si utřeme
2. Vepřový bůček si omyjeme, osušíme, nakrájíme na tenké plátky a pak na čtverečky, které lehce naklepeme, osolíme, potřeme rozetřeným česnekem a poprášíme mletou paprikou
3. Připravené suroviny střídavě napichujeme na grilovací jehly, dokud je všechny nespotřebujeme
4. Napíchané jehly osolíme, potřeme olejem a grilujeme na rozehřátém grilu, za občasného obracení, dokud nebude maso měkké
5. Grilované špízy podáváme ihned například s čerstvým pečivem a křenovým dipem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy