REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilované vepřové nožičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové nožičky jsou nejvíce oblíbené v německém Bavorsku a ve Francii. Velmi často se kromě pečení také grilují předem povařené a naložené do různých marinád. Francouzi mají v oblibě jak vepřové tak nožičky telecí.


Ingredience:
8 ksvepřových nožiček
celý pepř
sůl
Na marinádu:
2 lžícekečupu
1 lžícemedu
1 lžičkasladké mleté papriky
4 ksstroužky česneku
1 dloleje
pepř
sůl

Postup:

1. Nožičky omyjeme, případně dočistíme a dáme vařit do osolené vody s několika kuličkami celého pepře, vaříme tak dlouho, až změknou, nesmí ovšem odpadávat maso a kůže
2. Povařené nožičky slijeme a necháme vychladnout
3. Nožem nařežeme kůži do kříže ze všech stran, dáme do nádoby a zalijeme připravenou marinádou, necháme naloženo nejlépe přes noc
4. Druhý den grilujeme, potíráme marinádou, nožičky jsou hotové až kůže začne zlátnout
5. Podáváme teplé s chlebem posypané mladou cibulkou, spolu s dobře vychlazeným pivem.

Poznámka:

Pečené nožičky byl oblíbený pokrm Napoleona. Text i foto: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy