REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilované vepřové maso po staročesku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované vepřové maso grilované na roštu nebo pánvi.


Ingredience:
4 ksplátky vepřové krkovice
3/4 lčerveného vína
mletý hřebíček
mletý badyán
olej
sůl

Postup:

1. Maso omyjeme a osušíme, po stranách nařízneme a mírně naklepeme
2. Pak plátky osolíme a ponoříme ho do vína
3. Přisypeme špetku mletého hřebíčku a mletého badyánu a necháme minimálně 4 hodiny marinovat
4. Maso vyjmeme, necháme okapat a pak ho potřeme olejem
5. Grilujeme z obou stran a průběžně potíráme zbylou marinádou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy