REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilované vepřové kotlety

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované kotlety v pikantní marinádě, grilované na grilu.


Ingredience:
1 kgkotlet bez kostí
Na marinádu:
1/2 hrnkubarbecue omáčky
1/4 lžičkykayenského pepře
1 lžičkamleté papriky
1 lžičkaoregana
1 lžičkachilli
1 lžičkakukuřičného škrobu
1 lžičkamletého kmínu
1 ksstroužku česneku
šťáva z 1 citronu

Postup:

1. V misce na marinádu smícháme citronovou šťávu s barbecue omáčkou a oloupaným utřeným stroužkem česneku, mletým kmínem, kukuřičným škrobem, chilli, oreganem, mletou paprikou a kayenským pepřem
2. Očištěné kotlety potřeme marinádou a necháme v chladu odležet nejlépe do druhého dne, nejméně však 2 hodiny a 15 minut před grilováním je vyndáme z lednice
3. Pak je grilujeme na grilu 5 minut z každé strany.

Doporučení:

Podáváme s bramborovou kaší nebo šťouchanými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy